Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Başkanı kirliliğiyle gündeme gelen Sen Nehri’nde yüzdü

Belediye Başkanı kirliliğiyle gündeme gelen Sen Nehri’nde yüzdü. Nehre girerek, temizliğin ve güvenliğin sağlandığını göstermek istedi.

Belediye Başkanı kirliliğiyle gündeme

Paris Belediye Başkanı, kirliliğiyle gündeme gelen Sen Nehri’nde yüzdü. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, 2024 Olimpiyat Oyunları’nın yaklaşmasıyla birlikte kirlilik tartışmalarının odağındaki Sen Nehri’nde yüzdü. Bu hamle, nehrin temizliği ve olimpiyat müsabakalarına hazır olup olmadığına dair süregelen endişelere yanıt niteliğindeydi. Hidalgo, Paris Valisi Marc Guillaume ile birlikte nehre girerek, temizliğin ve güvenliğin sağlandığını göstermek istedi.

Belediye Başkanı kirliliğiyle gündeme gelen Sen Nehri’nde yüzdü

Hidalgo, yüzme öncesinde toplanan vatandaşların tezahüratları eşliğinde deniz gözlüğünü takarak nehre girdi. Paris Belediye Başkanı, bu etkinlikte mayo yerine dalgıç kıyafeti giymeyi tercih etti. 13 Temmuz’da aynı nehirde yüzen Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera da benzer bir kıyafet tercihi yapmıştı.

Olimpiyat Hazırlıkları

Fransa, yüz yıl aradan sonra 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Olimpiyat Oyunları’na, ardından da 28 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Birçok spor müsabakası başkent Paris ve çevre şehirlerde gerçekleştirilecek. Sen Nehri ise bu müsabakalar arasında önemli bir yer tutuyor. 26 Temmuz’da Olimpiyatların açılış törenine, 8-9 Ağustos’ta maraton yüzme yarışlarına, 30-31 Temmuz ve 5 Ağustos’ta triatlon yarışlarına ve 1-2 Eylül’de paratriatlon yarışmalarına ev sahipliği yapacak.

Macron’un Sözü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da daha önce yaptığı açıklamada, Sen Nehri’nde yüzeceğini belirtmişti. Ancak bu vaadini ne zaman gerçekleştireceğine dair net bir tarih vermemişti.

1923’ten bu yana kirlilik ve gemi trafiği nedeniyle yüzmenin yasak olduğu Sen Nehri’nde gerçekleştirilen bu yüzme gösterileri, nehrin temizliği konusunda atılan adımların birer göstergesi olarak değerlendiriliyor.