Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Plaka düzenleme işlemi artık e-Devlet üzerinden yapılacak

e-Devlet platformu, artık plaka düzenleme işlemlerini de kapsayacak şekilde genişletildi.

e-Devlet platformu, artık plaka

Türkiye’de vatandaşların çeşitli hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen e-Devlet platformu, artık plaka düzenleme işlemlerini de kapsayacak şekilde genişletildi. Bu yenilik, araç sahiplerinin plaka güncelleme ve sıfırlama işlemlerini hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmelerine imkan tanıyor.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

PTT’nin e-Devlet Hizmetleri

PTT AŞ, yıllardır sunduğu çeşitli hizmetleri e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşların kullanımına sunmaya devam ediyor. PTT’nin e-Devlet platformundaki hizmetleri arasında “PTTBank”, “e-Apostil”, “Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS)”, “Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)”, “Filateli, Kişisel Pul”, “PTT Kargo”, “Hızlı Geçiş Sistemi (HGS)” ve “Telgraf” gibi çeşitli işlemler yer alıyor.

HGS Kullanıcılarına Yeni İmkanlar

Temmuz ayı itibarıyla, HGS (Hızlı Geçiş Sistemi) kullanıcıları artık gerçek veya tüzel kişi olarak plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurularını e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Bu hizmet sayesinde, araç sahipleri plakalarıyla ilgili değişiklikleri kolayca gerçekleştirebilecek.

PLAKA DÜZENLEME İŞLEMİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

PTTBank ve Diğer Hizmetler

PTTBank hizmetleri kapsamında sunulan işlemler arasında “MTV Ödemesi”, “Yakıt Gaz Sistemi Sorgulama”, “Kullanıcı İşlemleri”, “Araç Kilometre Sorgulama”, “Su-Telefon (GSM)-Doğalgaz-Elektrik Ödemeleri”, “HGS ve Havale İşlemleri” bulunuyor. Bu hizmetler, e-Devlet üzerinden kullanıcıların erişimine açık.

e-Apostil ve Elektronik Tebligat Sistemi

E-Apostil hizmetleri, e-Devlet üzerinden “e-Apostil Başvuru”, “Başvuru Belge Doğrulama” ve “Genel Başvuru” işlemlerini kapsıyor. Ayrıca, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) sayesinde vatandaşlar, elektronik tebligat işlemlerini de e-Devlet üzerinden gerçekleştirebiliyor.

e-Devlet Üzerinden Diğer Hizmetler

Vatandaşlar e-Devlet üzerinden “Kayıtlı Gönderi Takibi”, “Posta Kodu Sorgulaması”, “Talep Öneri Şikayet Başvurusu ve Takibi”, “PTT KEP Hesabı Online Başvuru”, “PTT Üzerinden Yapılan Kurum Ödemeleri Sorgulama ve Hesaba Aktarma”, “En Yakın PTT İş Yerini Sorgulama”, “Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) Evrak Doğrulama” ve “Bireysel Ön Kabul Başvurusu” gibi birçok hizmete erişebiliyor.

e-Devlet Şifresi İle Kolay Erişim

PTT AŞ’nin e-Devlet üzerinden sağladığı hizmetlere erişim için vatandaşların on bir haneli T.C. Kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları yeterli. e-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar, bu şifreyi PTT iş yerlerinden temin edebilirler. Detaylı bilgiye PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

PLAKA DÜZENLEME İŞLEMİ İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.