Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurt dışı çıkış harcında yeni fiyat belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harçlarının 500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

AK Parti Grup Başkanı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yurt dışı çıkış harçlarının 500 TL’ye yükseltildiğini duyurdu. Ayrıca, yurt dışı çıkış harcının yeniden değerleme oranına göre artırılacağını belirtti. Geçtiğimiz günlerde, yurt dışı çıkış harcının önce 1500 TL’ye ardından da 3000 TL’ye çıkarılacağına yönelik iddialar gündeme gelmişti.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Vergi Paketi Taslağı ve Düzenlemeler

Son olarak, vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağında çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı ve 150 TL olan harç bedeli 500 TL’ye yükseltildi.

Güler’in Açıklamaları

Güler, düzenlemeler hakkında yaptığı açıklamalarda, yurt dışı çıkış harcının makul bir seviyeye çıkarıldığını ve yeniden değerleme oranı ile artırılacağını ifade etti. Bu düzenleme, vergilerin adaletli ve etkin bir şekilde uygulanmasını hedefliyor. Abdullah Güler şunları söyledi:

“Yurt dışına çıkış harcını da makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz. Bu harç tutarı, yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır.” 

Yurt Dışı Çıkış Harcı Tarihçesi

Türkiye’den yurt dışına seyahat eden vatandaşların ödemesi gereken bir vergi olan yurt dışı çıkış harcı ilk kez 1 Ağustos 2001 tarihinde uygulanmaya başlandı. O dönemde harç bedeli 50 Amerikan doları karşılığı Türk lirasıydı. 1 Nisan 2007 tarihinde harç bedeli 15 TL olarak belirlendi, 1 Ağustos 2019 tarihinde ise 50 TL’ye yükseltildi. En son 18 Mart 2022’de harç bedeli 150 TL’ye çıkarıldı.

Yurt Dışı Çıkış Harcından Kimler Muaf?

Yurt dışına çıkış harcından muaf olanlar şu şekildedir:

  • Yurt dışında oturma izni bulunanlar
  • 7 yaşını doldurmamış olanlar
  • Pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar
  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kimlik belgesiyle çıkış yapanlar
  • Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatı