Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konaklama ve yiyecek hizmeti sektörü istihdamda rekor kırdı

Türkiye’de konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründe rekor istihdam artışı! Mayıs ayında sektörde çalışan sayısı 1,3 milyonu aştı.

Türkiye'de konaklama ve yiyecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’de sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerindeki ücretli çalışan sayısı mayıs ayında 15 milyon 669 bin 792’ye ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 15 milyon 30 bin 866 seviyesindeydi.

Kütahya Haber’in en güncel ekonomi haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Sektöründe İstihdam Artışı

Ülkede ücretli çalışanların sektörel dağılımına bakıldığında, “konaklama ve yiyecek hizmeti” sektöründe önemli bir artış gözlemlendi. Yılın başından itibaren sürekli bir yükseliş trendi gösteren sektör, mayıs ayında 1 milyon 309 bin 451 çalışanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Ocak Ayından İtibaren Artan İstihdam

2023 yılına 1 milyon 89 bin 256 çalışanla giren konaklama ve yiyecek hizmeti sektörü, ocak ayında 1 milyon 81 bin 255’e gerilemesine rağmen, sonraki aylarda istikrarlı bir artış gösterdi. Şubat ayında 1 milyon 85 bin 478, mart ayında 1 milyon 134 bin 626, nisan ayında ise 1 milyon 218 bin 46 çalışan sayısına ulaşarak büyümeye devam etti.

Turizm ve Ekonomi İlişkisi

Pariterium Danışmanlık Kurucusu İsmet Demirkol, konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründeki bu artışın, ülke ekonomisi için önemli bir gösterge olduğunu belirtti. Demirkol, turizm sektöründeki olumlu gelişmelerin, döviz gelirlerinin artmasına ve cari açığın azalmasına katkı sağladığını ifade etti. Bu durumun döviz kurlarındaki baskıyı da azalttığını vurguladı.

Gelecek Aylar İçin Beklentiler

Demirkol, konaklama ve yiyecek hizmeti sektöründeki istihdam artışının gelecek aylarda da devam etmesini beklediklerini söyledi. Turizm sezonunun etkisiyle sektördeki iş gücünün daha da artacağı öngörülüyor.