Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 KPSS soru kitapçıkları ve cevapları yayınlandı

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları, bugün yapılan sınavlarla başladı.

2024 Kamu Personel Seçme

2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür oturumları, bugün yapılan sınavlarla başladı. Binlerce aday, memur olabilmek için ter döktü.

Cevap Anahtarları Erişime Açıldı

KPSS oturumlarının tamamlanmasının ardından, adayların merakla beklediği cevap anahtarları da yayımlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS lisans oturumunun temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını erişime açtı.

ÖSYM’den Yapılan Açıklama

ÖSYM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“14 Temmuz tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Sınavı Genel Yetenek-Genel Kültür/Eğitim Bilimleri oturumlarının Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları’nın yüzde 10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.”

Soru Kitapçıklarına Nasıl Erişilir?

Sınava katılan adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 14 Temmuz saat 17.45’ten itibaren ÖSYM’nin resmi internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Bu erişim süresi, 24 Temmuz 2024 saat 23.59’da sona erecektir.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM, sınav sonuçlarının 23 Ağustos’ta açıklanacağını duyurdu. Adaylar, sonuçlarını yine ÖSYM’nin resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar tercih dönemine geçecek ve memur olabilme yolunda bir adım daha atacaklar.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.