Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıkamış’ta “Yusufçuk Mevsimi”

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaz yağmurlarının ardından ortaya çıkan rengarenk yusufçuklar, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yaz

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yaz yağmurlarının ardından ortaya çıkan rengarenk yusufçuklar, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Renkleriyle doğayı süsleyen yusufçuklar, tarıma zararlı canlılarla beslenerek ekosisteme katkıda bulunuyor. Sarıkamış’ın biyoçeşitliliğiyle dikkat çeken sarıçam ormanlarıyla kaplı Keklik Vadisi ve Çamaşır Deresi bölgesinde, son günlerde etkili olan yağışlar sonrası yusufçuklar ortaya çıktı.

Fotoğraf tutkunları, “yusufçuk mevsimi” olarak nitelendirdikleri bugünlerde doğaya çıkarak, sulak alanlarda sarı, kırmızı, mavi ve mor gibi birçok renkteki yusufçukları karelerine yansıttı.

“Sulak Alanlarının Korunması, Yusufçukların Korunması Anlamına Geliyor”

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, yusufçukların renkleriyle insanları büyülediklerini ve zararsız böcekler olarak bilindiklerini belirtti. Çoban, “Yusufçuklar, insanları ısırma, sokma gibi şeyler yapmazlar. Yusufçuklar sivrisineklerle mücadelede bize yardımcı oluyor. Tarım zararlılarıyla mücadelede yusufçuklar çok önemlidir. Bu nedenle sulak alanların korunması, yusufçukların korunması anlamına geliyor. Yusufçukların korunması, bölgedeki sivrisineklerle gelen hastalıkların da önlenmesini sağlıyor.” dedi.

Amatör fotoğrafçı Semih Yılmaz ise doğada fotoğrafı en zor çekilen böceklerden birinin yusufçuk olduğunu belirterek, “Sarıkamış’ta çiçek ve böcek türü çok fazla ama bu bölgenin özellikle yusufçukları bu mevsimde daha fazla, rengarenk çeşitliliği var. Bu güzelliğin fotoğraflarını çekiyoruz.” diye konuştu.

Sarıkamış’ın doğal güzellikleri ve yusufçukların renk cümbüşü, bölgeyi ziyaret eden doğaseverler ve fotoğrafçılar için eşsiz bir deneyim sunuyor.