Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Halkının 15 Temmuz Mücadelesi Londra Sokaklarında Anlatıldı

Londra’da, Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği direnişi ve mücadeleyi anlatan görseller ve yazılarla donatılmış LED ekranlı araçlar, şehrin sokaklarında dolaştı.

Londra'da, Türk halkının 15

Londra’da, Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergilediği direnişi ve mücadeleyi anlatan görseller ve yazılarla donatılmış LED ekranlı araçlar, şehrin sokaklarında dolaştı.

LED Ekranlı Araçların Rotası

LED ekranlı araçlar, Londra’da bakanlıklar, devlet kurumları, parlamento ve tarihi ile turistik yapıların bulunduğu bölgelerde dolaştı. Araçlar, Piccadilly Meydanı’ndan yola çıkarak Oxford Caddesi, Trafalgar Meydanı, İngiltere Parlamentosu, Tower Bridge ve Hyde Park gibi önemli noktaları ziyaret etti. Araçların üzerinde “Demokrasinin zaferi” ve “Türkiye Yüzyılının kahramanları” yazıları yer aldı. Ayrıca, AA fotomuhabiri Elif Öztürk’ün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde çektiği ödüllü fotoğraf da gösterildi.

15 Temmuz’da “Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” Paneli Düzenlenecek

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Londra’da “Türkiye’nin Demokrasi Zaferi” başlıklı bir panel düzenlenecek. İngiltere Parlamentosu karşısındaki Queen Elizabeth II Centre’da yapılacak panelde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Lordlar Kamarası Üyesi Qurban Hussain, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ve İngiliz Türk Birliği Başkanı Murat Şükrü Acar açılış konuşmaları yapacak.

Panel, Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Büşra Aktuna moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Konuşmacılar arasında 15 Temmuz gazisi Tayyip Ayvalıoğlu, oyuncu Sinan Albayrak, Türk-Alman Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Enes Bayraklı ve hukukçu ve Manchester Belediyesi Meclis Üyesi Jawad Amin yer alacak. Panel, 15 Temmuz’da yerel saatle 18.00’de yapılacak.