Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü. İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de öldürülen gazetecilere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

İsrail bir gazeteciyi daha

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda bir Filistinli gazeteci daha hayatını kaybetti. Gazze’deki hükümetin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de öldürülen gazetecilere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

İsrail bir gazeteciyi daha öldürdü

Filistin El’an Haber Ajansı’nda çalışan gazeteci Muhammed Manhal Ebu Armane’nin, İsrail ordusunun saldırılarında yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu acı kayıpla birlikte, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de öldürülen gazetecilerin sayısı 159’a yükseldi.

İsrail’in Gazetecilere Yönelik Saldırıları

Gazze’deki medya ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in gazetecilere yönelik kasıtlı saldırılar düzenlediği ve bu saldırılarla Filistin’in sesini susturmayı, gerçekleri gizlemeyi ve haberlerin uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemeyi amaçladığı ifade edildi.

Gazze’deki Katliamın Son Durumu

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik 281 gündür süren saldırılarında son 48 saatte 7 “katliam” gerçekleştirildi. Bu saldırılarda 98 Filistinli daha hayatını kaybederken, 186 kişi yaralandı. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 38 bin 443’e, yaralananların sayısı ise 88 bin 481’e yükseldi.

Sağlık Ekiplerinin Engellenmesi

Açıklamada ayrıca, hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu, ancak İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler’den Ateşkes Çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), yaptığı açıklamada, Gazze’de zorla yerinden edilen ailelerin okullara ve hasarlı binalara sığındığını, bazı ailelerin ise derme çatma çadırlarda yaşadığını belirtti. “Gazze’de hiçbir yer güvenli değil,” ifadesine yer verilen açıklamada, derhal ateşkes çağrısı yapıldı.

Refah’a Kara Saldırısı

İsrail ordusu, 6 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah’ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması uyarısında bulunmuştu. Bunun ardından 7 Mayıs’ta İsrail ordusu, Gazze’nin Refah bölgesine kara saldırısı başlatarak Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdiğini duyurmuştu. Refah Sınır Kapısı, İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Mayıs’tan bu yana kapalı tutuluyor ve bu durum Gazze’ye insani yardım girişlerini önemli ölçüde etkiliyor.