Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan duyurdu: Bir Çin otomotiv deviyle daha imza yakın

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli bir otomotiv deviyle yeni bir anlaşmanın yakın olduğunu duyurdu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Çinli bir otomotiv deviyle yeni bir anlaşmanın yakın olduğunu duyurdu. Bu açıklama, otomotiv sektöründe büyük heyecan yarattı.

Yeni Bir Çinli Otomotiv Deviyle Anlaşma Kapıda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNBC-e’de katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, geçtiğimiz günlerde imzalanan Çinli otomotiv devi BYD ile yapılan anlaşmanın ardından, başka bir Çinli otomotiv deviyle daha anlaşmanın yakın olduğunu belirtti. Kacır, “Bir imzayı attık, bir diğeri de yolda. Yakında sürpriz bir anlaşma daha gelebilir” dedi.

Türkiye’nin Otomotiv Sektöründeki Gücü

Bakan Kacır, Türkiye’nin otomotiv sektöründeki güçlü konumuna dikkat çekti. Avrupa’nın üçüncü büyük otomotiv üreticisi olan Türkiye’de toplam 13 marka üretim faaliyetini sürdürüyor. Kacır, “Türkiye olarak otomotiv sektöründe çok güçlü bir oyuncuyuz. Son dönemde Çin, küresel düzeyde önemli bir yükseliş gösteriyor. Elektrikli araçlar ve batarya teknolojileri konusunda Çin dünya lideri konumunda. Türkiye’de yatırım yapmış Çinli markalar, kapasitelerini artırarak önemli adımlar attılar” dedi.

BYD’nin Türkiye Yatırımı ve Vergi Muafiyetleri

Kacır, Çinli otomotiv devi BYD’nin Türkiye’deki yatırımlarına da değindi. BYD’nin sadece üretim yatırımı değil, aynı zamanda Ar-Ge merkezi yatırımı da ilan ettiğini belirtti. “Vergi muafiyetleri ve diğer teşviklerle Çinli yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için önemli adımlar atıyoruz. BYD’nin Türkiye’de olmasını çok arzu ettik ve nihayetinde anlaşmayı imzaladık” dedi.

Renault’nun Türkiye’deki Planları

Bakan Kacır, Renault CEO’su ile yaptığı görüşmelerden de bahsetti. Bursa’daki 360 bin kapasiteli üretim tesisinin hibrit otomobil yatırımlarını hızlandırdığını belirtti. Kacır, “Renault’nun Türkiye’deki yatırımlarını destekliyoruz. Yeni nesil araç modellerini Türkiye’de üretme planları var. Bu planlar, Türkiye’nin kalkınma planlarıyla uyumlu” dedi.

Yeni Teşvik Paketleri ve Yatırımcı Destekleri

Kacır, önümüzdeki haftalarda BYD’nin yatırım teşvikine ilişkin kapsamlı açıklamalar yapılacağını belirtti. “BYD doğrudan 5 bine, dolaylı olarak 25 bin kişiye istihdam sağlayacak. Böyle yatırımları teşvik etmek için terzi usulü destek veriyoruz. Yatırım yeri temini ve istihdama yönelik vergi uygulamalarında kolaylıklar sunuyoruz” dedi.

Hibrit ve Elektrikli Araç Üretiminin Artırılması

Bakan Kacır, hibrit ve elektrikli araç üretiminde Türkiye’nin payını artırmak istediklerini vurguladı. “İçten yanmalı motorlu araç üretiminin payını azaltarak, hibrit ve elektrikli araç üretiminde hızlı adımlar atıyoruz. Şarj istasyonlarının yayılması konusunda ciddi atak yaptık ve elektrikli araç kullanım alışkanlıkları artıyor” dedi.

Yeni Yatırımlar Yolda

Bakan Kacır, son bir ayda iki markayla artık son noktaya geldiklerini belirtti. “Biriyle imzayı attık, diğeriyle de imza atma ihtimali yakın zamanda olabilir. Türkiye’ye yeni yatırımcılar çekmek için önemli adımlar atıyoruz” dedi.

Elektrikli Üretimin Artması Togg’un Lehine

Bakan Kacır, Togg’un Türkiye’nin milli şampiyonu olduğunu belirtti. “Doğuştan elektrikli olarak yola çıkan Togg, Türkiye’nin yeşil dönüşümde ne kadar güçlü olduğunu ispat ediyor. Togg, yurt dışına satılabilirse sürdürülebilir başarıdan bahsedebiliriz. Türkiye’ye yeni şirketlerin gelmesi, Togg için endişe kaynağı olmaz” dedi.