Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Norveç’ten Ukrayna’ya 6 adet F-16 hibe desteği

Norveç, askeri destek kapsamında Ukrayna’ya 6 adet F-16 savaş uçağı hibe etme kararı aldı.

Norveç, askeri destek kapsamında

Norveç, askeri destek kapsamında Ukrayna’ya 6 adet F-16 savaş uçağı hibe etme kararı aldı. Karar, ABD’nin başkenti Washington DC’de başlayan NATO Liderler Zirvesi’nde duyuruldu. Zirvede Ukrayna’ya yapılacak yardımların da gündemde olması bekleniyor.

Başbakan Stoere’nin Açıklamaları

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Ukrayna’ya verilecek F-16’ların teslimatının bu yıl içerisinde başlamasının planlandığını belirtti. Stoere, “Hava savunma sistemleriyle birlikte savaş uçakları, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunmasını güçlendirmek için hayati önem taşıyacak” dedi.

Önceki Gelişmeler

Başbakan Stoere, Ukrayna’ya F-16 hibe edileceğini ilk olarak geçtiğimiz yıl ağustos ayında duyurmuş ancak kaç adet savaş uçağı verileceğini açıklamamıştı. Bu tarihten itibaren Norveç, Ukraynalı pilotların eğitimi için 2 adet F-16’yı Danimarka’ya göndermişti. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, uzun süredir NATO üyesi ülkelerden F-16 talebinde bulunuyordu.

Diğer Ülkelerin Katkıları

Danimarka, Ukrayna’ya 19 adet jet, Hollanda ise 24 uçak vereceğini açıklamıştı. Norveç’in 6 adet F-16 hibe kararı, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini artırma çabalarına önemli bir katkı sağlayacak.