Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’de aşırı sıcaklar nedeniyle geçen hafta 27 kişi öldü

ABD’de aşırı sıcaklar nedeniyle geçen hafta 27 kişi öldü. Yaklaşık 146 milyon kişi bu durumdan etkilendi.

ABD'de aşırı sıcaklar nedeniyle

ABD’de aşırı sıcaklar nedeniyle geçen hafta 27 kişi öldü. ABD’de etkisini gösteren aşırı sıcaklar, geçtiğimiz hafta en az 27 kişinin ölümüne yol açtı. Aşırı sıcak hava dalgası özellikle California, Nevada, Arizona, Oregon, Washington ve Idaho eyaletlerinde etkili oldu ve yaklaşık 146 milyon kişi bu durumdan etkilendi.

ABD’de aşırı sıcaklar nedeniyle geçen hafta 27 kişi öldü

Nevada’nın Las Vegas kentinde termometreler 48,8 dereceyi, California’nın Barstow şehrinde ise 47,7 dereceyi gösterdi. ABD’nin batısında ve diğer birçok bölgede rekor sıcaklıklar kaydedildi. Meteoroloji uzmanları, sıcak hava koşullarının hafta sonuna kadar devam etmesinin beklendiğini belirterek halka dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Hayatını Kaybedenler

Yetkililer, aşırı sıcaklıklar nedeniyle California’da 14, Oregon’da 10, Maryland’de 2, Arizona’da 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Sağlık uzmanları, ölen 27 kişiden bazılarının 65 yaş üzeri olmasına karşın gençlerin de bu listede yer aldığını vurguladı.

Aşırı Sıcakların Artan Tehlikesi

ABD’de aşırı sıcak hava kaynaklı ölümler son yıllarda artış gösterdi. 2021 yılında yaklaşık 1600, 2022’de 1700 ve 2023’te 2300’den fazla kişi aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybetti. Duke Üniversitesi Sıcaklık Politikası İnovasyon Merkezi Direktörü Ashley Ward, bu ölümlerin raporlanması ve sınıflandırılmasının önemine dikkat çekti. Ward, geçmişte sıcağın tehlikeleri konusunda kamuoyunun ilgisini çekmenin zor olduğunu, ancak bu durumun değişmeye başladığını belirtti.

Ward ayrıca, aşırı sıcak havalara karşı alınacak tedbirler konusunda farkındalığın kritik rol oynadığına işaret etti.