Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Meta’dan İsrail’e sosyal medyada koruma kalkanı

Meta’dan İsrail’e sosyal medyada koruma kalkanı. Bu hamle, İsrail yanlısı gruplar tarafından büyük bir zafer olarak değerlendirildi.

Meta'dan İsrail'e sosyal medyada

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi Meta, nefret söylemi politikasında önemli bir güncelleme yaptığını duyurdu. Yeni düzenlemeye göre, Siyonizm’in İsrailli bireyler için kullanıldığı paylaşımlar artık yasaklanacak. Bu hamle, İsrail yanlısı gruplar tarafından büyük bir zafer olarak değerlendirildi.

Meta’dan İsrail’e sosyal medyada koruma kalkanı

Meta, Salı gününden itibaren Facebook, Instagram ve Threads gibi platformlarda, “Siyonist” terimini kullanan içerikleri kaldıracak. Ayrıca, Siyonistlerin “dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme” iddialarını içeren paylaşımlar da yasaklanacak.

Uzman Görüşleri ve Eleştiriler

Novara Media’ya konuşan antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, bu duyuruyu “sorunlu” olarak nitelendirdi. McGeever, bu kararın gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratabileceğini söyledi. Meta’nın kararı, aylarca süren araştırmalar ve dünya genelinde 145’ten fazla tarihçi, insan hakları grubu, hukuk uzmanı ve ifade özgürlüğü savunucusuyla yapılan görüşmelerin ardından alındı.

Meta’nın Kararı ve Tepkiler

Meta’nın aldığı bu karar, sosyal medya kullanıcılarından çeşitli tepkiler aldı. Bir sosyal medya kullanıcısı, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Mark Zuckerberg, ‘Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor’ gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: ‘Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor…'” şeklinde yazdı.

Meta’nın Orta Doğu Politikası Üzerindeki Eleştiriler

Meta, özellikle Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda sıkça eleştiriliyor. Hak grupları ve eleştirmenler, şirketi, özellikle bölgedeki son gerginlikler ışığında, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçladı.