Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’den Polonya’ya askeri destek kredisi

ABD, Polonya’ya ordusunu modernize etmesi için “Dış Askeri Finansman ” programı kapsamında kredi vereceğini duyurdu.

ABD, Polonya'ya ordusunu modernize

ABD, Polonya’ya ordusunu modernize etmesi için “Dış Askeri Finansman (FMF)” programı kapsamında yeniden 2 milyar dolar değerinde kredi vereceğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Polonya ile 2 milyar dolarlık FMF doğrudan kredi anlaşması imzalandığı belirtildi.

NATO’nun Doğu Kanadı İçin Hayati Önem

Açıklamada, Polonya’nın güvenliğinin NATO’nun doğu kanadı için hayati önem taşıdığı vurgulanarak, ülkenin ordusunu önemli ölçüde genişletmeyi ve güçlendirmeyi planladığı ifade edildi. Bu kredi anlaşmasının, Polonya’nın ABD’den savunma ürünleri ve hizmet alımlarını destekleyeceği ve savunma modernizasyon sürecini hızlandıracağı belirtildi.

Savunma ve Caydırıcılık Güçlenecek

Polonya’ya sağlanacak bu finansmanın, NATO’nun doğu kanadının savunma ve caydırıcılığının güçlendirilmesine de katkı sağlayacağı bildirildi. ABD, Polonya’ya Eylül 2023’te de FMF programı dahilinde 2 milyar dolarlık kredi vermişti.

Bu kredi anlaşması, Polonya’nın savunma kapasitesini artırarak NATO ittifakının genel güvenliğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Polonya, bu krediyi savunma ürünleri ve hizmetlerinin alımında kullanarak ordusunu daha da güçlendirecek.