Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özel okul fiyatları ek masraflarla birlikte yükseliyor

Özel okul fiyatları ek masraflarla birlikte yükseliyor (LGS) sonuçları açıklandıktan sonra özel okul fiyatları gündemdeki yerini koruyor.

Özel okul fiyatları ek

Özel okul fiyatları ek masraflarla birlikte yükseliyor. Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) sonuçları açıklandıktan sonra özel okul fiyatları gündemdeki yerini koruyor.

Özellikle yüksek talep gören özel okulların fiyatları dudak uçuklatıyor. Bazıları yıllık 1 milyon liraya kadar çıkarken, ek masraflarla birlikte bu rakamlar daha da artabiliyor.

Özel okul fiyatları ek masraflarla birlikte yükseliyor

Özel okullardaki fahiş fiyat artışları, velilerin tercihlerini doğrudan etkiliyor. Geçmiş yıllara göre özel okullara olan ilginin azaldığı gözlemlenirken, devlet okullarına yönelik talep ise giderek artıyor.

TERCİH SÜRESİ BAŞLADI

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, bu yıl Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların kontenjanı da 203 bin 638 öğrenci olarak belirlendi. LGS kapsamında yapılacak lise tercih süreci de bugün başlatıldı. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. LGS yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.

ÖZEL OKUL FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI

Liseye Geçiş Sınavı’nın (LGS) açıklanmasının ardından özel okul fiyatları tavan yaptı. Özellikle de özel okullardaki fahiş fiyatlar dudak uçuklatan cinsten. Bazı özel okulların fiyatı yıllık 1 milyon liraya ulaştı. Fiyatlar iser istemez tercihlere de yansıyor. Daha önceki yıllarla karşılaştırıldığında özel okullara giden öğrenci sayısı azaldı. Devlet okullarına ise talep günden güne artıyor.

Özel Okulların Güncel Fiyatları

  • Üsküdar Amerikan Lisesi: Hazırlık sınıfı için yüzde 100’ü aşan artışla yıllık 975 bin lira.
  • Notre Dame de Sion Fransız Lisesi: Fiyatlar 370 bin liradan 953 bin liraya yükseldi.
  • Özel Alman Lisesi: Fiyatlar 4 kat artarak 905 bin liraya çıktı.
  • Fransız Liseleri: 800 bin lirayı aşan fiyatlarla öğrenci kabul ediyor.

Talep ve Fiyatlar Arasındaki Dengeler

Özel okulların yüksek maliyeti, eğitim tercihlerini belirlerken önemli bir faktör haline geliyor. Özellikle ek masraflarla birlikte velilerin yıllık eğitim bütçelerini gözden geçirmeleri gerekiyor.