Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımda Aracılar Üretici Birlikleriyle Aşılacak

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, tarımda üretici ile tüketici arasındaki zincirin kısaltılması gerektiğini belirterek, “Aracıları çıkarmak lazım. Bu aracıları çıkarmanın yolu da üretici birlikleridir,” dedi.

TBMM Tarım, Orman ve

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, tarımda üretici ile tüketici arasındaki zincirin kısaltılması gerektiğini belirterek, “Aracıları çıkarmak lazım. Bu aracıları çıkarmanın yolu da üretici birlikleridir,” dedi.

Kirişci, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik’i ziyaretinde, üretici birliklerinin tarım sektörü için olmazsa olmaz yapılar olduğunu vurguladı. Bu birliklerin sektörün büyümesi ve rekabetçi hale gelmesinde önemli katkıları olduğunu ifade etti.

Zincirin Kısaltılması ve Aracılar Üretici ile tüketici arasındaki uzun zincire dikkat çeken Kirişci, “Tarımda üretici ile tüketici arasındaki zinciri kısaltmamız lazım. Aracıları çıkarmanın yolu da üretici birlikleridir. Üretici örgütlenmesini tatmin edici hale getirmemiz lazım. Örgütlü olmamamız, bizim üzerimizden fazla para kazanan grupların doğmasına sebep oluyor,” diye konuştu.

Tarımın Stratejik Önemi Kirişci, tarımın milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, “Tarım sektörüne herhangi bir sektörmüş gibi bakamayız. Milli savunma nasıl stratejik bir sektör ise tarım onun da çok üzerinde stratejik bir sektördür. Tarım milli güvenlik meselesi ise üreticiden tüccarına kadar herkesin destek olması lazım,” dedi.

Küçükbaş Hayvancılığın Önemi Türkiye’nin coğrafyasının küçükbaş hayvancılığa uygun olduğunu belirten Kirişci, “Büyükbaş hayvancılık da önemli, ancak bizim coğrafyamız küçükbaş hayvancılığa uygundur. Küçükbaş hayvancılığa daha fazla destek verilmesi ve küçükbaş üreticisinin korunması gerekiyor,” ifadelerini kullandı.

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik ise sadece küçükbaş hayvancılıkta değil, tarımın her kademesinde yer aldıklarını vurguladı. Çelik, “300 bin küçükbaş hayvan yetiştiricimiz üretimin her kademesinde var. Biz küçükbaş yetiştiriciliği yanında bitkisel üretim de yapıyoruz,” dedi.