Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zonguldak’ta ruhsatsız 6 maden ocağı kapatıldı

Zonguldak’ta ruhsatsız 6 maden ocağı kapatıldı. Ruhsatsız maden ocaklarına karşı yürütülen çalışmaların sonuç verdiği belirtildi.

Zonguldak'ta ruhsatsız 6 maden

Zonguldak’ta ruhsatsız 6 maden ocağı kapatıldı. Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde, ruhsatsız olarak işletilen 6 maden ocağına yönelik yapılan operasyon kapsamında bu ocaklar kapatıldı. Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ruhsatsız maden ocaklarına karşı yürütülen çalışmaların sonuç verdiği belirtildi.

Zonguldak’ta ruhsatsız 6 maden ocağı kapatıldı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda, ruhsatsız işletildiği tespit edilen maden ocaklarında çeşitli ekipmanlar ele geçirildi. Bu kapsamda 4 vinç, 4 vagon, 105 metre ray ve 16 ton kömür bulundu.

Malzemelerin İmhası

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ekipleri, ruhsatsız maden ocaklarının imhasını gerçekleştirdi. Ele geçirilen malzemeler ise, maden ocaklarının orman sınırları içerisinde yer alması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yasal Süreç

Kapatılan maden ocakları ile ilgili yasal işlemler başlatıldı. Ruhsatsız maden işletmeciliğinin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar göz önünde bulundurularak, bu tür faaliyetlere karşı mücadelenin kararlılıkla süreceği vurgulandı.