Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babalarından Mesleği Devralan Çilingir Kızlar Her Kapıyı Açıyor

Kahramanmaraş’ta babalarından devraldıkları 30 yıllık çilingir işletmesini sürdüren Yaprak kardeşler, depremde yıkılan dükkanlarının yerine konteyner çarşıda hizmet vererek çalışma hayatlarına devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta babalarından devraldıkları 30

Kahramanmaraş’ta babalarından devraldıkları 30 yıllık çilingir işletmesini sürdüren Yaprak kardeşler, depremde yıkılan dükkanlarının yerine konteyner çarşıda hizmet vererek çalışma hayatlarına devam ediyor.

Depremin Ardından Yeni Başlangıç

6 Şubat 2023’teki depremlerde Kahramanmaraş’ta Hakan Yaprak’a ait iş yeri yıkılınca, babalarının 30 yıllık mesleğine sahip çıkmak için kolları sıvayan Miyase Nur Yaprak (27) ve Büşra Yaprak (19), konteyner dükkanda çilingir hizmeti veriyor.

Mesleği Babalarından Öğrendiler

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu Miyase Nur Yaprak ve güzellik uzmanı olan kardeşi Büşra Yaprak, babaları Hakan Yaprak’a ait dükkanda çıraklık yaparak mesleği öğrendi. Baba Yaprak, 2020 yılında büyük kızı Miyase Nur’un talebi üzerine emekli olup iş yerini kızlarına devretti ve zaman zaman onlara yardımcı olarak emekliye ayrıldı.

Zorlu Süreçten Sonra Yeniden İş Başında

Depremde dükkanları yıkıldıktan sonra bir süre sadece çilingir hizmeti vererek geçimlerini sağlayan kız kardeşler, Dulkadiroğlu ilçesi Zübeyde Hanım Bulvarı’nda kurulan konteyner çarşıda yeniden işletmelerine kavuştu. Kilitli kalan araba ve evlerin kapılarını açan kardeşler, bozuk kilitleri tamir ediyor ve yedek anahtar çoğaltıyor.

Müşterilerin Şaşkınlığı ve Destek

Miyase Nur Yaprak, genelde erkek mesleği olarak görülen çilingirlik mesleğini babasından devraldığını ifade ederek, işini severek yaptığını belirtti. Müşterilerin şaşkınlığını dile getiren Miyase Nur, “Bazı müşteriler ustayı soruyor, ben olduğumu söylediğimde önce şaşırıyorlar. Ancak işi yaptıktan sonra önyargıları ortadan kalkıyor” dedi.

Ablasından Cesaret Alan Büşra Yaprak

Güzellik uzmanı olan Büşra Yaprak, depremin ardından ablasını örnek alarak aileye destek olmak için baba mesleğine başladığını belirtti. Daha çok müşterilerle, muhasebe ve gelen aramalarla ilgilendiğini belirten Büşra, “Büyük bir deprem yaşadık ve kayıplarımız oldu. Kendi mesleğimi bırakarak babamın işine başladım. Ablama ve aileme destek olmaya çalışıyorum” dedi.

Baba Hakan Yaprak’ın Gururu

Baba Hakan Yaprak, çilingirlik mesleğinde 30 yılı geride bıraktığını ve depremin ardından işletmeyi tamamen kızlarına devrettiğini söyledi. Kızlarıyla gurur duyduğunu belirten Yaprak, “Kızlarım yaklaşık 6-7 yıldır benimle beraberler ve bu mesleği hakkıyla yapmaya çalışıyorlar. İşleri gayet güzel bir şekilde rayında götürüyorlar” dedi.