Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gebelikte hangi sporlar zararlı?

Gebelikte hangi sporlar zararlı? Hem süreci hem de bebeği tehlikeye atabilir. İşte ilk aylardan itibaren dikkat edilmesi gereken noktalar.

Gebelikte hangi sporlar zararlı?

Gebelikte hangi sporlar zararlı?  Gebelik sürecinde anne adayları hayatlarına çekidüzen vermek durumundadır. Hamilelik öncesinde yapılan bazı hareketler ve beslenme alışkanlıkları, hem süreci hem de bebeği tehlikeye atabilir. İşte ilk aylardan itibaren dikkat edilmesi gereken noktalar.

Gebelikte hangi sporlar zararlı?

Gebelik döneminde anne adayları, yaşam tarzlarına, beslenmelerine ve hareketlerine iki kat daha fazla dikkat etmelidir. Karnındaki bebeğin sağlıklı gelişimi için, anne adaylarının dönemsel olarak bazı rutinlerinden vazgeçmesi gerekmektedir. En önemli şey beslenme gibi görünse de aslında egzersiz rutini de hamilelikle birlikte gözden geçirilmelidir.

Hangi Sporlar Zararlı?

Uzmanlara göre, gebelik öncesinde yapılan ağır sporların gebelikten itibaren bırakılması gerekmektedir. Özellikle karın bölgesine darbe alma ihtimali bulunan spor dallarından uzak durmak şarttır. Bu sporlar arasında futbol, buz hokeyi ve boks gibi yüksek riskli aktiviteler yer almaktadır. Ayrıca, ağırlık kaldırma ve yüksek yoğunluklu interval antrenmanlar gibi sporlar da gebelik döneminde tavsiye edilmez.

Hamilelikte Su Altına Dalmak Riskli mi?

Hamilelik döneminde su egzersizleri yapmak faydalıdır; ancak, anne adayının su altına dalarak yüzmesi tehlikeli olabilir. Su altına dalmak, vücutta oksijen seviyelerinin düşmesine ve basınç değişikliklerinin yaşanmasına neden olabilir. Bu durum, bebeğin oksijen alımını olumsuz etkileyebilir. Dolayısıyla, hamileyken su altına dalmaktan kaçınılması önerilir.

Ağır Temizliklerden Kaçının

Anne adaylarının ağır temizlik işleri yapması, bebeği ve kendisini riske atabilir. Bu nedenle, ağır temizlik işlerinin eş ya da başka biri tarafından yapılması daha sağlıklı olacaktır. Özellikle, yüksek raflardan bir şey almak, ağır eşyaları taşımak gibi faaliyetlerden uzak durulmalıdır.

Sıcak Su, Hipotermiye Yol Açabilir

Banyo yaparken aşırı sıcak su ile yıkanmak oldukça yanlış bir harekettir. Uzmanlar, vücut sıcaklığının 37-38 derecenin altında olması gerektiğine dikkat çekmektedir. Suyun gerektiğinden fazla sıcak olması, hipotermi riskini artırabilir. Özellikle ilk üç ayda sıcak su küveti ve kaplıcalardan uzak durulması gerekmektedir.

Alınan Gıdalara Dikkat!

Yeterince pişmemiş et tüketimi ve pastörize edilmemiş süt, bağırsaklarda parazit ve besin zehirlenmelerine yol açabilir. Bunun dışında, sigara ve alkol tüketimi de gebeliği ve bebeğin sağlığını riske attığından bu dönemde uzak durulması gereken maddelerdir. Sağlıklı bir gebelik için beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek ve zararlı maddelerden uzak durmak önemlidir.