Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İran’da kum fırtınası: 620 kişi hastanelik oldu

İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde meydana gelen şiddetli kum fırtınası, 620 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu.

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde

İran’ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletinde meydana gelen şiddetli kum fırtınası, 620 kişinin hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Görüş mesafesinin azalması sonucu trafik kazaları yaşandı,16 kişi yaralandı.

25 Kişi Hastanede Yatıyor

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı’na (ISNA) göre, Zabul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin hastane öncesi acil durum ve olay yönetimi sorumlusu Muhammed Halili, kum fırtınasının etkileri hakkında bilgi verdi. Halili, “Sistan bölgesinde şiddetli fırtına ve tozdan etkilenen 620 kişi çeşitli hastanelere başvurdu. Bunlardan 25’i yatarak tedavi oldu,” dedi.

Kum Fırtınası Trafik Kazalarına Yol Açtı

Halili, kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu meydana gelen trafik kazalarında 16 kişinin yaralandığını belirtti.

İran'da kum fırtınası: 620 kişi hastanelik oldu

Halka “Sokağa Çıkmayın” Uyarısı

Yetkililer, bölgede kum fırtınasının bir süre daha devam etmesinin beklendiğini ve özellikle hastalar, çocuklar ve yaşlılar başta olmak üzere halkın zorunlu olmadıkça dışarı çıkmaması ve maske kullanması gerektiğini tavsiye etti.

Kum Fırtınası Nedir?

Kum fırtınaları, kurak ve yarı kurak bölgelerde özellikle yaz aylarında sıcaklık farkının da etkisiyle yoğun basınçla oluşan doğa olaylarıdır. Güçlü rüzgarlar, büyük miktarlarda kum ve tozu kurumuş topraktan havaya kaldırarak kilometrelerce uzağa taşıyabilir. Atmosferin en alt katmanı olan troposferdeki aerosollerin büyük bir kısmı, bu rüzgarların erozyonundan kaynaklanan toz parçalarından oluşur.