Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

45 İlde “Narkoçelik” Operasyonu

45 İlde “Narkoçelik” Operasyonu. Operasyon kapsamında toplam 320 zehir taciri yakalandı.

45 İlde "Narkoçelik" Operasyonu.

45 İlde “Narkoçelik” Operasyonu. Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadeleye yönelik büyük bir adım atıldı. 45 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “Narkoçelik” operasyonunda, yerel suç örgütlerine, uyuşturucu imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik büyük bir darbe indirildi. Operasyon kapsamında toplam 320 zehir taciri yakalandı.

45 İlde “Narkoçelik” Operasyonu

İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen bu dev operasyonda, 538 kilogram uyuşturucu madde, 2 milyon 30 bin 500 adet kök kenevir ve kök skunk, ve 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon, ülke genelinde uyuşturucu ticaretine karşı kararlılıkla yürütülen mücadelenin bir parçası olarak dikkat çekti.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bakan Yerlikaya, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyona 765 ekip ve 1.910 personel, 9 hava aracı ve 26 narkotik dedektör köpeği katıldı.

Operasyonun Yapıldığı İller

“Narkoçelik” operasyonu, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Adana, Sivas, İzmir, Denizli, Konya, Şanlıurfa, Antalya, Malatya, Mersin, Bursa, Samsun, Afyonkarahisar, Balıkesir, Sakarya, Tekirdağ, Kayseri, Burdur, Manisa, Batman, Çorum, Isparta, Hatay, Kahramanmaraş, Düzce, Giresun, Kütahya, Osmaniye, Siirt, Yozgat, Eskişehir, Mardin, Muğla, Adıyaman, Bitlis, Bolu, Kırıkkale, Kilis, Hakkâri, Rize, Yalova, Ağrı ve Diyarbakır olmak üzere 45 ilde gerçekleştirildi.

“Operasyonlarımız Artarak Devam Edecek”

Bakan Yerlikaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi, jandarmamızı ve gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

Sonuç ve Gelecek Planları

Bu geniş çaplı operasyon, Türkiye’nin uyuşturucu ticaretine karşı verdiği mücadelenin ne kadar ciddi ve kararlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gelecek dönemlerde de benzer operasyonların artarak devam edeceği ve uyuşturucu ticaretine karşı mücadelenin hız kesmeden süreceği vurgulandı.