Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

UEFA Merih Demiral için soruşturma başlattı

UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra yaptığı “Bozkurt” işareti nedeniyle soruşturma başlattı.

UEFA, Avusturya maçında attığı

UEFA, Avusturya maçında attığı golden sonra yaptığı “Bozkurt” işareti nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral hakkında ‘uygunsuz hareket’ gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Maçın Yankıları

A Milli Takımımızın Avusturya’yı 2-1 mağlup ettiği 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçında, Merih Demiral attığı 2 gol ile dikkatleri üzerine çekti. Ancak maç sonrasında yaptığı “Bozkurt” selamı, UEFA tarafından uygunsuz bir hareket olarak değerlendirildi ve soruşturma açıldı.

UEFA’nın Açıklaması

UEFA, Merih Demiral’ın davranışını incelemek üzere bir Etik ve Disiplin Müfettişi atandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Merih Demiral’a 31(4) maddesine göre soruşturma başlattık” ifadesine yer verildi.

Soruşturmanın Detayları

2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya’nın Leipzig kentinde oynanan Avusturya-Türkiye maçı sonrasında Merih Demiral’ın yaptığı hareket nedeniyle UEFA Disiplin Yönetmeliği’nin 31(4) maddesi uyarınca soruşturma açıldı. Konuyla ilgili daha fazla bilgi ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Merih Demiral’ın Açıklamaları

Merih Demiral, attığı iki gol sonrası yaptığı açıklamada, “Türk olduğum için gurur duyuyorum” dedi. Gol sevincini Türklükle alakalı bir hareketle ifade ettiğini belirten Demiral, bu sevinci iliklerine kadar hissettiğini vurguladı.

Merih Demiral Ceza Alacak mı?

UEFA’nın soruşturması sonrasında “Bozkurt” işareti yapan Merih Demiral’a para cezası veya 1 ila 4 maç arası men cezası verilmesi gündemde. İşaretin “aşırı sağcıların kullandığı siyasi sembol” olarak değerlendirilmesi durumunda Demiral’ın men edilme ihtimali de bulunuyor. Ancak bu işaretin Türk kültüründe yaygın olarak kullanılması ve ırkçılıkla ilişkilendirilmemesi durumunda Demiral’ın aklanması da mümkün.

Alman Bakan’dan Tepki

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Merih Demiral’ın “Bozkurt” işareti yapmasına tepki gösterdi. Bakan Faeser, yaptığı açıklamada, “Türk aşırı sağcıların işaretlerinin stadyumlarımızda yeri yok” ifadelerini kullandı ve UEFA’nın olayı araştırmasını beklediğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı’ndan Destek

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, UEFA’nın soruşturma açmasına tepki gösterdi. Merih Demiral’ın “Bozkurt” selamı verdiği fotoğrafı paylaşan Bak, “Uzun uzun yazmaya gerek yok…” ifadeleriyle Demiral’a destek verdi.