Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üç çocuğu olanlara müjde

Üç çocuğu olanlara müjde. Düşük faizli kredi imkanları ve vergi indirimleri, bu ailelerin mali yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Üç çocuğu olanlara müjde.
Üç çocuğu olanlara müjde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni kararına göre, üç çocuklu ailelere yönelik önemli ekonomik destekler geliyor. Düşük faizli kredi imkanları ve vergi indirimleri, bu ailelerin mali yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Üç çocuğu olanlara müjde

Devlet, dar gelirli ailelere yapılan sosyal yardımları daha etkili ve adil bir şekilde dağıtmak amacıyla önemli bir adım attı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın iş birliğiyle, sosyal yardım kriterleri netleştirilerek tüm yardımlar tek bir çatı altında toplanacak.

Çocuk Bakım Desteği Geliyor

Dar gelirli aileler için çocuk bakım desteği de içeren bir dizi ek yardım sağlanacak. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirli ailelere kira yardımı, gıda yardımı ve çocuk bakım desteği gibi çeşitli destekler sunulacak. Ayrıca çocuklu ailelere vergi indirimi sağlanarak mevcut desteklerin oranı artırılacak.

Üç Çocuğu Olanlara Özel Destekler

Vergi İndirimi ve Düşük Faizli Kredi

Üç çocuğu olan aileler için vergi indirimi ve düşük faizli kredi imkanı tanınacak. AK Parti kaynakları, belediyelerden, sivil toplum kuruluşlarından ve ilgili bakanlıklardan alınan yardımların tek elden yapılması gerektiğini belirtti. Asgari ücreti artırarak refah seviyesine katkı sağlanabileceği ancak bu katkının sosyal yardımlarla daha da artırılacağı ifade edildi. Üç çocuğu olan ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek.

Dar Gelirlilere Konut Müjdesi

Hükümet, dar gelirli aileler için uygun fiyatlı konut projeleri üzerinde de çalışıyor. Yeni finansal formüllerle vatandaşların konut sahibi olabilmesi hedefleniyor. Bu süreç, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile TOKİ tarafından yürütülecek ve detaylar ilerleyen günlerde açıklanacak.