Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EURO 2024’te bugün: 2 takım daha çeyrek final bileti alacak

EURO 2024’te bugün: 2 takım daha çeyrek final bileti alacak. finale yükselen takımlar arasında 2 takım daha netleşecek. İşte bugünün maçları ve detayları…

EURO 2024'te bugün: 2

EURO 2024’te bugün: 2 takım daha çeyrek final bileti alacak. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bugün, iki dev karşılaşma ile heyecan dorukta olacak. Son 16 turu maçlarının ardından, çeyrek finale yükselen takımlar arasında 2 takım daha netleşecek. İşte bugünün maçları ve detayları…

EURO 2024’te bugün: 2 takım daha çeyrek final bileti alacak

EURO 2024’te günün ilk maçında Fransa ile Belçika karşı karşıya gelecek. Düsseldorf Arena’da oynanacak ve TSİ 19.00’da başlayacak bu önemli mücadeleyi İsveçli hakem Glenn Nyberg yönetecek. Yardımcılıklarını Mahbod Beigi ve Andreas Söderkvist yapacak.

Fransa’nın Grup Performansı

Fransa, Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nda 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak ikinci sıradan son 16 turuna yükseldi. Güçlü kadrosuyla dikkat çeken Fransa, çeyrek finale çıkmak için sahaya çıkacak.

Belçika’nın Grup Performansı

Belçika, Romanya, Slovakya ve Ukrayna’nın bulunduğu E Grubu’nda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puan toplayarak ikinci sırada yer aldı. Zorlu grup aşamasını geçen Belçika, güçlü rakibi Fransa’ya karşı galibiyet arayacak.

İki Takım Arasındaki Geçmiş Karşılaşmalar

Fransa ve Belçika, tarihte 76. kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 75 karşılaşmada Belçika 30 galibiyet alırken, Fransa 26 kez kazandı ve 19 maç berabere bitti. Bu rekabet, her iki takım için de büyük önem taşıyor.

Muhtemel 11’ler

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Dembele, Kante, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Mbappe

Belçika: Casteels, Castagne, Faes, Vertonghen, Theate, Tielemans, Onana, De Bruyne, Doku, Lukaku, Lukebakio

Portekiz-Slovenya Maçı

Günün ikinci karşılaşmasında, Portekiz ile Slovenya karşı karşıya gelecek. Frankfurt Arena’da oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak bu mücadele, TRT 1 ve tabii’den canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Yardımcılıklarını Ciro Carbone ve Alessandro Giallatini yapacak.

Portekiz’in Grup Performansı

Portekiz, Türkiye, Gürcistan ve Çekya’nın yer aldığı F Grubu’nda 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak 6 puan topladı ve grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi. Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Portekiz, çeyrek finale çıkmak için sahaya çıkacak.

Slovenya’nın Grup Performansı

Slovenya, İngiltere, Danimarka ve Sırbistan ile mücadele ettiği C Grubu’nda 3 beraberlikle 3 puan topladı ve en iyi 4 grup üçüncüsü arasına girerek son 16 turuna yükseldi. Tarihinde ikinci kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösteren Slovenya, ilk galibiyetini arayacak.

Takımların Eksikleri ve Sınırdaki Oyuncular

Portekiz’de Cristiano Ronaldo, Francisco Conceiçao, Joao Palhinha, Pedro Neto ve Ruben Neves sarı kart sınırında bulunuyor. Slovenya’da ise Janza cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ayrıca Jaka Bijol, Zan Celar, Petar Stojanovic ve Zan Vipotnik sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Muhtemel 11’ler

Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Rafael Leao, Ronaldo, Joao Felix

Slovenya: Oblak, Karnicnik, Drkusic, Bijol, Balkovec, Stojanovic, Elsnik, Gnezda Cerin, Mlakar, Sporar, Sesko