Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı annenin ev hanımlığından yazarlığa yolculuğu

Kütahyalı anne kızına sürpriz yapmak için çıktığı yolda, ilk kitabını yazdı. Rabia Sönmez, yazarlığa uzanan yolculuğunu Kütahya Ekspres’e anlattı.

Kütahyalı anne kızına sürpriz

Kütahyalı anne kızına sürpriz yapmak için çıktığı yolda, ilk kitabını yazdı. Rabia Sönmez, yazarlığa uzanan yolculuğu için, “Kızımla sohbetler ederken bu fikir ortaya çıktı. Bir yıllık yapabilir miyim, korkusunun ardından kitabım yayımlandı.” dedi.

Kütahya’da ev hanımı Rabia Sönmez, ilkokula giden kızı için bir basit bir hikaye yazmak için başladığı yolculuğunda ilk kitabını yayımlayan bir yazar olarak kitaplarını imzalıyor.

İlkokulu bitirdikten sonra eğitim hayatına ara veren Sönmez, ortaokul, lise öğrenimini de açık öğretimde bitirdi.

Üniversite hayalleri de yarıda kalan Sönmez, yazarlığa uzanan süreci Ekspres Haber’e anlattı.

Çocukluğunun Yeni Mahalle’de geçtiğini ve sıcak bir mahalle ortamında büyüdüğünü aktaran Sönmez, “Evlendikten sonra kızım Azra hayatımın odak noktası oldu. Onu hikayelerle büyüttüm. Sürekli sohbetler ettik, kendimizce hikayeler uydurduk.” dedi.

Kızına sürpriz için basit hikaye yazmayı düşündüğünü ve kızının sınıf öğretmeninin kendisini cesaretlendirdiğini bildiren Sönmez, şöyle devam etti:

“Bir yıl kadar özgüven eksikliğiyle bir düşünme sürecim oldu. Daha sonra bir redaktörden yardım aldım. Daha sonra hikayemi revize ettikten sonra yayınevine gönderdim. Yayımlanmaz diye düşünürken cüzi bir bandrol ücreti karşılığında olumlu bir cevap aldım.”

“HAYALLERİMİZDEN VAZGEÇMEMEK GEREKİYORMUŞ”

İnsanın çocukluk hayallerinden vazgeçmemesi gerektiğini vurgulayan Sönmez, hayatın zorluklarının insanın içindeki hayalperestliği öldürdüğünü söyledi.

Kızı Azra ile tekrar hayal kurmaya başladığını anlatan Sönmez, “Annelerin istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şey yokmuş. Bunu anladım. Sağ olsun eşim de bu konuda bana destek oldu.” diye konuştu.

Yazmaya devam edeceğini belirten Sönmez, çocuklara daha fazla faydalı olabilmek için kendisini geliştirmek istediğini dile getirdi.

“ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIM”

Kızının kitaba çok sevindiğini aktaran Sönmez, “Bana, anne kendimi o kadar özel hissediyordum ki diyor. Çevrem çok şaşkın. Çünkü biraz sessiz ilerledi bu olay. Ben sadece kızıma yazdığımı söylemiştim. İlk tepkiler çok güzel oldu. Telefonum kitlendi. İki yüz mesaj falan geldi. Çok şaşıranlar da oluyor. Gerçekten bilmiyorum. Çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“BEN DE ANNEME KİTAP YAZMAK İSTİYORUM”

10 yaşındaki Azra Sönmez, annesinin kitap sürprizi ile kendisini çok özel hissettiğini ve annesinin sevgisini kalbinde hissettiğini söyledi.

Kitabı ilk gördüğünde mutluluktan havalara uçtuğunu bildiren Azra, “O an dünyada yeryüzünde ben kadar mutlu bir insan olamaz. Annem beni çok güzel yetiştirdi bence. Benim hayalim profesör çocuk doktoru olmak. Annem sayesinde bir de yazar olmayı istiyorum. Ben de ona kitap yazmak istiyorum.” dedi.

Kütahyalı annenin ev hanımlığından yazarlığa yolculuğu

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

1 2 3 6