Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Personel Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi

Personel Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Bu değişikliklerle birlikte, TSK personeli hakkında önemli yeni düzenlemeler getirildi.

Personel Kanunu Değişiklik Yapılmasına

Personel Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile bazı kanunlarda yapılan değişiklikler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişikliklerle birlikte, TSK personeli hakkında önemli yeni düzenlemeler getirildi.

Personel Kanunu Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yürürlüğe girdi

Yeni kanuna göre, Genelkurmay Başkanı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları ile general ve amiraller hakkında yürütülecek işlemler için soruşturma izni vermeye ve soruşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacak. Bu düzenleme, yüksek rütbeli personelin soruşturma süreçlerinin daha sistematik ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak.

Tebligat Sürecinin Hızlandırılması

Kanuna eklenen hükümle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) konuşlu askeri birliklerden Türkiye’deki kişi veya kurumlara yapılacak tebligatlar hızlandırılacak. Tebligatlar, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT) personeli veya hizmet alımı suretiyle çalıştırılan memurlar aracılığıyla yapılacak.

TSK Personelinin Kimlik ve Görev Yayını

Kanun, TSK personelinin kimlik, görev veya faaliyetlerinin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yetki verilmediği sürece, herhangi bir medya aracılığıyla yayınlanmasını veya açıklanmasını yasaklıyor. Bu düzenleme, personelin güvenliğini ve gizliliğini korumayı amaçlıyor.

Önleme Aramaları ve Kişisel Güvenlik

Anayasa Mahkemesi kararı doğrultusunda yapılan değişiklikle, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde 24 saat içinde hakim onayına sunulması şartıyla askeri birlik komutanı veya amiri, yazılı emri üzerine önleme araması yapabilecek. Bu düzenleme, kişilerin özel hayatlarının korunmasını ve hukuki güvenliği sağlamak amacıyla getirildi.

Yedek Astsubay Statüsü ve Harçlık Düzenlemesi

Askeralma Kanunu’na “yedek astsubay” statüsü eklendi. Bu kapsamda, astsubay adaylarına temel eğitim süresince ödenecek harçlık, en alt astsubay rütbesi olan astsubay astçavuş maaşı olarak belirlendi. Bu düzenleme, adayların maddi durumlarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Uzman Erbaşlarla İlgili Düzenlemeler

Uzman erbaşlarla ilgili olarak, görevde başarısız olma, intibak edememe veya verimsiz olma durumlarında yapılacak işlemler yönetmelikle belirlenecek. Terör örgütleriyle ilişkisi olan uzman erbaşların sözleşmeleri feshedilecek ve TSK ile ilişikleri kesilecek.

Savunma Sanayi Firmalarının Denetimi

Savunma sanayi alanında faaliyet gösteren firmaların denetimi, daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak. Bu düzenleme, savunma sanayisinin daha güvenli ve etkin bir şekilde yönetilmesini sağlayacak.

Emeklilik ve Özlük Hakları

1999 sonrası sigortalı olan ve Yüksek Askeri Şura kararı ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edilen personel, yaş şartı aranmaksızın 25 hizmet yılını tamamlaması halinde emekli aylığı alabilecek. Bu düzenleme, personelin emeklilik haklarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

MSÜ Yabancı Diller Yüksekokulu

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) teşkilatına Yabancı Diller Yüksekokulu eklendi. Yüksekokul, harp okullarındaki öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve MSB tarafından belirlenen personele yabancı dil eğitimi vermek amacıyla faaliyet gösterecek.