Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçları açıklandı

LGS sonuçları açıklandı. Liselere

LGS sonuçları açıklandı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi https://www.meb.gov.tr üzerinden açıklandı. Öğrenciler ve veliler, sınav sonuçlarına bu adres üzerinden ulaşabilirler.

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 Haziran’da gerçekleştirilen LGS, 973 yurt içi sınav merkezinde ve 3 bin 891 okulda, toplamda 62 bin 663 salonda yapıldı. Yurt dışında ise 11 sınav merkezinde, 11 okulda 35 salonda sınav gerçekleştirildi. Sınav iki oturum halinde düzenlendi.

Birinci Oturum Detayları

Sınavın birinci oturumunda öğrencilere sözel alanda şu derslerden toplam 50 soru yöneltildi:

  • Türkçe
  • T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • Yabancı Dil

İkinci Oturum Detayları

İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soru soruldu.

Sınava Katılım Oranı

Bu yıl LGS merkezi sınavına başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrencinin 992 bin 906’sı sınava katıldı. Katılım oranı yüzde 95,61 olarak gerçekleşti. Bu yüksek katılım oranı, öğrencilerin sınava büyük ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

LGS Yerleştirme Kılavuzu

LGS yerleştirme kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 525 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Bu okulların toplam kontenjanı 203 bin 638 olarak belirlendi. Yerleştirme süreci, öğrencilerin puanlarına ve tercih ettikleri okullara göre yapılacak.

Tercih Süreci Başladı

LGS kapsamında yapılacak lise tercih süreci de bugün itibarıyla başladı. Lise tercihleri, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Öğrenciler ve veliler, bu süreçte tercihlerini yaparak, gelecekteki eğitim hayatlarına yön verecekler.

Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS yerleştirme sonuçları, 22 Temmuz’da açıklanacak. Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına yine Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilecekler.