Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için temmuz beklentisi

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için temmuz beklentisi. Uzmanlar, 16 milyon emeklinin gözünün bu açıklamada olduğunu vurguluyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için temmuz beklentisi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayı zam oranlarını büyük bir merakla bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 3 Temmuz’da açıklayacağı 6 aylık enflasyon oranı, emeklilere yapılacak zam oranını belirleyecek. Uzmanlar, 16 milyon emeklinin gözünün bu açıklamada olduğunu vurguluyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri için temmuz beklentisi

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi

Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre, Haziran ayı enflasyon oranının yüzde 22.72 olduğu belirtilmişti. İlk 6 aylık dönem için yapılan tahminler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz zammının yüzde 25.81 olacağını öngörüyor.

Finansal Kurumlar Birliği’nin Ekonomik Görünüm Anketi

Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) Ekonomik Görünüm Anketi’ne göre, Haziran ayında enflasyon oranının yüzde 3.17’ye çıkması bekleniyor. Yılın ilk yarısında enflasyon tahminleri ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 26.61 olarak hesaplanıyor.

Emekliye Zam Enflasyon Oranına Bağlı

Emeklilere yapılacak zam oranı, 3 Temmuz’da netlik kazanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın refah payı oranını belirlemesi bekleniyor. Kök aylıklar ve ek iyileştirmeler de bu oranlara göre belirlenecek. Refah payı, kök maaşta artış, seyyanen zam gibi değişiklikler de zam oranına göre şekillenecek.

SSK ve Bağ-Kur Emeklisi Zam Tahmin Oranları

Tahminler doğru çıkarsa, taban aylıklar 12 bin 500 TL yapılacak. Zam oranları eklendiğinde, maaşı 12 bin 500 TL’nin altında kalan emeklilere bu miktar ödenecek. Mevcut maaşı 10 bin TL olan emekliler, 6 aylık enflasyon oranı yüzde 25.81 olursa 12 bin 581 TL, yüzde 26.61 olursa 12 bin 661 TL alacaklar.

Eğer mevcut maaş 12 bin TL ise, yüzde 25.81 enflasyon oranıyla maaş 15 bin 97 TL, yüzde 26.61 oranıyla 15 bin 193 TL olacak. Mevcut maaşı 13 bin TL olan emekliler ise yüzde 25.81 enflasyon oranıyla 16 bin 355 TL, yüzde 26.61 oranıyla 16 bin 459 TL alacaklar.