Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor

Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor. DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler, bu hafta da eylemlerini sürdürdü.

Muşlu aileler evlat nöbetine

Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor. Muş’ta, çocuklarının dağa kaçırılmasından DEM Parti’yi sorumlu tutan aileler, partinin il başkanlığı binası önündeki eylemlerine devam ediyor. Her hafta çarşamba günleri DEM Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan aileler, bu hafta da eylemlerini sürdürdü.

Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor

“Evlat nöbetindeyiz”, “Halkı dolandıran parti”, “Anneler direniyor” ve “Artık yeter yakamızdan düşün” yazılı pankartlar açan anne ve babalar, çocuklarına teslim olmaları için çağrıda bulundu. Fotoğraflarını taşıdıkları evlatlarının bir an önce geri dönmesini isteyen aileler, duygusal anlar yaşadı.

Anne Ayten Koçhan’ın Feryadı

Anne Ayten Koçhan, gazetecilere, 8 yıldır haber alamadığı oğlunun yolunu gözlediğini söyledi. Oğlunun hasretine dayanamadığını dile getiren Koçhan, şunları ifade etti:

“Sadece çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Çocuklarımızı versinler. Bu Kürt-Türk davası değil. Dağda bir kişi kalmayıncaya kadar eyleme devam edeceğim. Bütün evlatlara sesleniyorum, gelin teslim olun. Anne ve babalar sizin hasretinize dayanamıyor. Onların çocukları olsa, bu kadar dayanırlar mı? Allah bizim yüreğimizdeki acıları onların yüreğine düşürsün. Milletin çocuklarını kandırıp dağa götürüyorlar.”

Gülbahar Teker’in İsyanı

Gülbahar Teker ise “Yıllardır Diyarbakır ve Muş’ta eylem yapıyorum. Çocuklarımızı istiyoruz. Bayramlarda her gün ağlıyoruz. Dağda bir kişi kalmayıncaya kadar eylemimize devam edeceğiz. Onlardan korkmuyoruz, her yerde eylem yaparız.” dedi. Teker, çocuklarının bir an önce geri dönmesini talep ederek eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti.

Mücadele Kararlılığı

Muşlu aileler, evlat nöbetine kararlılıkla devam ediyor. Çocuklarının dağa kaçırılmasından sorumlu tuttukları DEM Parti’ye karşı tepkilerini dile getiren aileler, çocuklarına kavuşana kadar eylemlerine son vermeyeceklerini ifade ediyorlar. Aileler, çocuklarının geri dönmesi için toplumsal duyarlılığın artmasını ve yetkililerin gerekli adımları atmasını bekliyor.