Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Airbus 2024 yılı için uçak teslimat hedefini düşürdü

Avrupalı havacılık devi Airbus, 2024 yılında 800 uçak teslim etme hedefini, tedarik zinciri sorunları nedeniyle 770’e indirdiğini açıkladı.

Avrupalı havacılık devi Airbus,

Pazartesi günü yapılan açıklamada, tedarik zinciri sıkıntılarının, özellikle motorlar, hava yapıları ve kabin ekipmanlarında kalıcı sorunlara yol açtığı belirtildi. Geçen yıl 735 ticari uçak teslim eden Airbus, bu yılki hedefini 800 olarak belirlemişti ancak tedarik zinciri sorunları nedeniyle bu hedefi 770’e düşürdü.

Teslimatların, Airbus’ın finansal durumu için kritik öneme sahip olduğu, çünkü ödemelerin uçaklar müşterilere devredildiğinde alındığı vurgulandı.

Ayrıca Airbus, uydu işinde 900 milyon euro (965 milyon dolar) tutarında bir ücret alacağını duyurdu. Şirket, Space Systems yönetim ekibinin tüm programları kapsamlı bir şekilde inceleyerek, telekomünikasyon, navigasyon ve gözlem programlarıyla ilgili güncellenmiş varsayımlar doğrultusunda bu ücreti talep ettiğini belirtti.

2024 YILI FALİYET KÂRI TAHMİNİNİ DE DÜŞÜRDÜ

Airbus, 2024 faaliyet karı tahminini de önceki 6,5 – 7,0 milyar euro aralığından 5,5 milyar euroya düşürdü. Geçen yıl 4,6 milyar euro faaliyet karı (faiz giderleri ve vergi öncesi kazanç) açıklayan şirket, artan teslimatlar ve üretim sayesinde ilk çeyrekte 595 milyon euro net kar bildirmişti. 2023’ün aynı döneminde 127 ticari uçak teslim eden Airbus, bu yılın ilk çeyreğinde 142 ticari uçak teslim etti.