Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bangladeş’in en ünlü celladı hayatını kaybetti

Bangladeş’in ünlü celladı, seri katiller ve politikacılar dahil birçok kişiyi idam eden Şahcahan Bhuiyan, hayatını kaybetti.

Bangladeş'in ünlü celladı, seri

74 yaşındaki Bhuiyan, Pazartesi günü göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı başkent Dakka’da tedavi görürken vefat etti. Yerel medyaya göre Bhuiyan, en az 26 infaz gerçekleştirmiş olsa da bu sayının 60’a kadar çıktığını iddia edenler de var. Ülkenin kurucu lideri ve Bangladeş’in bugünkü başbakanının babası Şeyh Mujibur Rahman’ı öldürmekten suçlu bulunan subaylar, onun tarafından idam edilen kişiler arasındaydı.

Ayrıca, savaş suçlarıyla suçlanan siyasetçiler Ali Ahsan Mücahid ve Salahuddin Quader Chowdhury ile seri katil Erşad Şikder de Bhuiyan tarafından idam edilmişti.

Bhuiyan, cellat rolünü her zaman savunmuş ve ona atfedilen bir sözünde, “Onları ben asmasaydım başkası asardı” demişti. Eski bir devrimci olan Bhuiyan, hırsızlık ve cinayetten 42 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve hapishanedeyken cellat olmuştu.

İNFAZ DENEYİMLERİYLE İLGİLİ BİR KİTAPTA YAZMIŞTI

Bhuiyan, gönüllü olarak yaptığı infazlar karşılığında hapis cezasının kısaltılmasını talep etmiş ve geçen yıl ceza süresinin dolmasına 10 yıl kala serbest bırakılmıştı. Bu yılın başında infaz prosedürlerini ve deneyimlerini anlatan bir kitap yayımlayan Bhuiyan, büyük ilgi görmüştü.

Hapisten çıktıktan sonra, kendisinden 50 yaş küçük bir kadınla kısa süreli bir evlilik yapan Bhuiyan, bu evlilikle ilgili yasal sorunlarla karşılaştı.