Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bozdoğan-45” Operasyonunda 2 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-45” operasyonunda, PKK’nın sözde sorumlularından ve kırmızı kategoride aranan Sultan Dağ ile Zeynep Nibat’ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman kırsalında gerçekleştirilen “Bozdoğan-45” operasyonunda, PKK’nın sözde sorumlularından ve kırmızı kategoride aranan Sultan Dağ ile Zeynep Nibat’ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından Gercüş kırsalında yapılan istihbari çalışmalar sonucu operasyon başlatıldı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteğiyle yürütülen operasyonda, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando timleri ve güvenlik korucuları sıcak temas sağladı. Teröristler, silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin, Beritan Amara kod adlı Sultan Dağ ve Zeynep Cudi kod adlı Zeynep Nibat olduğu, 6 güvenlik görevlisinin şehit edildiği ve 19 güvenlik görevlisinin yaralandığı toplam 9 eyleme katıldıkları tespit edildi.

  • 29 Şubat 2016: Şırnak, İdil – EYP’li saldırı (5 güvenlik görevlisi yaralandı)
  • 7 Kasım 2016: Şırnak, Merkez – Silahlı saldırı (1 güvenlik görevlisi şehit)
  • 19 Haziran 2018: Şırnak, Güçlükonak – EYP’li saldırı (1 güvenlik görevlisi şehit, 2 güvenlik görevlisi yaralı)
  • 23 Ekim 2018: Mardin, Dargeçit – Silahlı saldırı (1 güvenlik görevlisi şehit, 1 güvenlik görevlisi yaralı)
  • 9 Aralık 2019: Şırnak, İdil – EYP’li saldırı (2 güvenlik görevlisi şehit, 9 güvenlik görevlisi yaralı)
  • 16 Haziran 2019: Şırnak, İdil – Silahlı saldırı (1 güvenlik görevlisi şehit, 1 güvenlik görevlisi yaralı)
  • 27 Nisan 2020: Şırnak, Merkez – EYP’li saldırı (1 güvenlik görevlisi yaralı)

Bayram Tatilinde 11 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince kahraman jandarma komandolarının 2’si kırmızı, 4’ü turuncu, 2’si gri kategoride olan toplam 11 teröristi etkisiz hale getirdiğini bildirdi.

Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, jandarma ve güvenlik korucularını tebrik eden Yerlikaya, “Milletimizin duası sizinle. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar durmayacağız, duraksamayacağız.” dedi.