Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’nin uçak gemisi görevini tamamladı

Pentagon, Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemileri koruyan ‘USS Dwight D. Eisenhower’ uçak gemisinin ABD’ye geri döndüğünü bildirdi.

Pentagon, Kızıldeniz ve Aden

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemileri koruyan ‘USS Dwight D. Eisenhower’ uçak gemisinin ABD’ye geri döndüğünü bildirdi.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak “USS Dwight D. Eisenhower”ın ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) görev bölgesinden ayrıldığını belirtti. Ryder, uçak gemisinin konuşlandığı dönemde Kızıldeniz ve Aden Körfezi’nden geçen gemileri Husilerin saldırılarından koruduğunu ifade etti.

“USS Dwight D. Eisenhower”ın yerini “USS Theodore Roosevelt” uçak gemisi vurucu grubunun alacağını belirten Ryder, “ABD, Hint-Pasifik bölgesindeki varlığını sürdürerek barış, istikrar ve müttefiklerle birlikte yürütülen caydırıcı faaliyetleri desteklemeye devam edecek.” dedi.

Pentagon, 6 Aralık’ta Yemen’deki Husi güçlerinin Kızıldeniz’deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası bir “Deniz Görev Gücü” kurulması için görüşmeler yaptığını açıklamış ve 18 Aralık’ta “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir misyonun oluşturulduğunu duyurmuştu.