Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akyaka, Kurban Bayramı Tatilinde Yoğun İlgi Gördü

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Uluslararası Sakin Kentler Birliği (Cittaslow) tarafından “sakin kent” olarak ilan edilmesinin ardından bayram tatilinde yerli turistlerden yoğun ilgi gördü.

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi, Uluslararası Sakin Kentler Birliği (Cittaslow) tarafından “sakin kent” olarak ilan edilmesinin ardından bayram tatilinde yerli turistlerden yoğun ilgi gördü.

Akyaka’yı tercih eden tatilciler, mavi bayraklı sahilde güneşlenip, Gökova Körfezi’nin serin sularında yüzerek zaman geçiriyor. Kadın Azmağı deresinde kürek sörfü yaparak doğanın tadını çıkaran ziyaretçiler, bölgenin doğal güzellikleriyle de büyülendi.

Akyaka, pansiyonlar ve butik otellerin yanı sıra çadır ve karavanla tatil yapmak isteyenleri de ağırlıyor. Muğla Valiliği tarafından işletilen kamp alanı da Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilcilerin ilgi odağı haline geldi.

Akyaka Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Mehmet Gümüş, bayram dolayısıyla mahalledeki konaklama tesislerinin yüksek doluluğa ulaştığını belirterek, “Akyaka bu yıl daha kalabalık oldu. Misafirlerimizin bir kısmı kapasitenin üzerinde olduğu için alternatif yerlerde konaklamak zorunda kaldı.” dedi.

Gümüş, Gökova Körfezi’ni keşfetmek isteyen ziyaretçilere her gün teknelerle tur düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Kadın Azmağı Deresi’nde tekne turu yapan Şadi Durmaz ise Akyaka’nın her geçen yıl daha fazla tercih edildiğini vurgulayarak, “Bayramda beklediğimizden fazla bir yoğunluk oldu. Akyaka’nın doğal güzellikleri ve sakin atmosferi tatilciler için büyük çekim gücü oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Özgü Ceylan da Akyaka’nın dünyaca ünlü bir rüzgar ve uçurtma sörfü merkezi olduğunu belirterek, “Kurban Bayramı nedeniyle sporcuların ve ziyaretçilerin sayısında belirgin bir artış var. Akyaka, gökyüzünde gerçek bir görsel şölen sunuyor.” dedi.