Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksaray’da Ata Tohumları Gelecek Nesillere Aktarılıyor

Aksaray’ın Eskil ilçesinde yaşayan Mustafa Key, ata tohumlarını ve bunlardan ürettiği fideleri ücretsiz olarak dağıtarak gelecek nesillere aktarıyor.

Aksaray'ın Eskil ilçesinde yaşayan

Aksaray’ın Eskil ilçesinde yaşayan Mustafa Key, ata tohumlarını ve bunlardan ürettiği fideleri ücretsiz olarak dağıtarak gelecek nesillere aktarıyor.

Engelli Kızı İçin Başladı, Miras Bırakıyor

1980 yılında dünyaya gelen ilk çocuklarına 10 yaşında epilepsi tanısı konulan Mustafa ve Firdevs Key çifti, kızlarına daha iyi bakabilmek için 2008’de Eskikışla köyüne döndü. Mustafa Key, kızının sağlıklı beslenmesi amacıyla evinin bahçesinde doğal ürünler yetiştirmeye başladı. Kızı 2012’de vefat eden Key, ata tohumlarının daha fazla kişi tarafından kullanılmasını sağlamak amacıyla ekim çalışmalarına devam etti.

110 Çeşit Ata Tohumu Üretiyor

Mustafa Key, 16 yıl boyunca 110 çeşit ata tohumu üretti ve isteyenlere nasıl üretildiğini anlattığı bu tohumları hediye etmeye başladı. Key, ata tohumlarının gelecek nesillere aktarılması için büyük çaba sarf ediyor.

Ziyaretçilerine Bilgi ve Tohum Veriyor

Mustafa Key, “İlçe genelinden çok sayıda ziyaretçim oluyor. Fide üretimi nasıl yapılır, faydaları nelerdir, tohum nasıl elde edilir gibi bilgileri herkese tek tek anlatıyor ve gelen misafirlere tohumları ücretsiz veriyorum.” dedi. Ata tohumuyla üretim yapmak isteyenlerin kendisine ulaştığını belirten Key, genetiği değiştirilmiş ürünlerden uzak durarak doğal üretimi teşvik ediyor.

Arıcılıkla Aile Ekonomisine Katkı

Mustafa Key’in bahçesinde 200 kovan bulunuyor. Arıcılık sektöründe sadece bal üretimi yapmakla kalmayıp, kraliçe arı üretimi de gerçekleştiriyor. Key, “Kraliçe arı üretimi dışında 200 kovandan elde edilen balın satışından aile ekonomisine getirisi oluyor.” ifadelerini kullandı.