Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de 6 Ayda 500 Köpek Sahiplendirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 500 köpeğin sahiplendirildiğini açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılının ilk yarısında 500 köpeğin sahiplendirildiğini açıkladı.

20 Bin Köpek Tedavi Edildi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir’e ait 4 büyük geçici köpek bakımevinde yaklaşık 2 bin sahipsiz hayvanın bakım ve tedavileri sürdürülüyor. Yılın ilk 6 ayında yaklaşık 20 bin sahipsiz köpek tedavi ve muayene edildi, 15 bine yakın köpek ise kısırlaştırıldı.

Yeni Yuva Bulan 500 Köpek

Aynı dönemde, 500 köpek sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların bakımı ve sahiplendirilmesi konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Vatandaşlara Çağrı

Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, açıklamada, sahiplendirilmeyi bekleyen birçok hayvanın bulunduğunu belirterek vatandaşlara barınakları ziyaret ederek “can dostları” sahiplenmeleri çağrısında bulundu. Polat, “Hayvanseverleri, barınaklarımızda sevgi bekleyen dostlarımızı sahiplenmeye davet ediyoruz. Her bir can dostumuzun sıcak bir yuvaya kavuşmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Hayvan Dostu Çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlığı ve refahı için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar kapsamında, hayvanların tedavi ve kısırlaştırma işlemleri düzenli olarak yapılmakta ve sahiplendirme süreçleri hızlandırılmaktadır.