Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Turistik Tatvan Treni yola çıkıyor

Turistik Tatvan Treni yola çıkıyor. 26 Haziran’da Tatvan istikametine yol alacak ve 1262 kilometrelik yolculuğunu 28 saatte tamamlayacak.

Turistik Tatvan Treni yola

Turistik Tatvan Treni yola çıkıyor. Türkiye’nin turizmde yeni cazibe merkezlerinden biri olarak gösterilen Turistik Tatvan Treni, Ankara ile Tatvan arasında hizmete girmeye hazırlanıyor. 24 Haziran’da Ankara’dan ilk seferine çıkacak olan tren, 26 Haziran’da Tatvan istikametine yol alacak ve 1262 kilometrelik yolculuğunu 28 saatte tamamlayacak.

Turistik Tatvan Treni yola çıkıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni’nin Türkiye turizmine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, trenin 24 Haziran’da Ankara’dan 140 yolcuyla hareket edeceğini duyurdu. Tren, Tatvan’dan 26 Haziran’da dönüş yolculuğuna başlayacak.

Nostalji ve Konfor Bir Arada

Bakan Uraloğlu, Turistik Tatvan Treni’nin nostaljik bir atmosfer sunarken modern konforu da ihmal etmediğini vurguladı. Tren, yataklı vagonlarında ev konforunda seyahat imkanı sağlayacak olup, her odada buzdolabı ve lavabo bulunacak. Yolcular, Anadolu’nun muhteşem manzarası eşliğinde sunulan lezzetleri yemekli vagonlarda tadabilecek.

Turistik Duraklar: Elazığ ve Sivas

Turistik Tatvan Treni’nin Ankara-Tatvan seferinde Elazığ ve Sivas’ta turizm molası vereceği belirtildi. Elazığ’da 3 saatlik mola süresince yolcular, şehrin kültürel ve tarihi dokusunu keşfetme fırsatı bulacaklar. Dönüş yolculuğunda ise Tatvan’dan çıkacak tren, Sivas’ta da 3 saatlik mola verecek ve yolculara Sivas’ın zengin mirasını tanıma imkanı sunacak.

Ekonomiye ve Turizme Katkı

Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından işletilen Turistik Tatvan Treni’nin, geçtiği şehirlerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına olumlu etkiler sağlayacağını dile getirdi. Turistik trenlerin, ülke genelinde turizmi canlandırdığını ve doğa harikası rotalar üzerinde unutulmaz deneyimler sunarak yerel ekonomilere katkıda bulunduğunu belirtti.