Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gaziantep’te sağlık istasyonları kuruldu

Gaziantep’te Kurban Bayramı nedeniyle oluşacak yoğunluk göz önüne alınarak, kalabalık bölgelerde geçici 112 Acil Sağlık istasyonları kuruldu.

Gaziantep'te Kurban Bayramı nedeniyle
Gaziantep’te Kurban Bayramı nedeniyle oluşacak yoğunluk göz önüne alınarak, kalabalık bölgelerde geçici 112 Acil Sağlık istasyonları kuruldu.

Acil Sağlık Hizmetleri Hazırlıkları

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri, Kurban Bayramı tatilinde oluşacak yoğunluğu azaltmak ve hasta ile yaralılara daha hızlı ulaşmak amacıyla bazı tedbirler aldı. Bu kapsamda, trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerde ve kalabalık alanlarda sağlık ekipleri görevlendirildi.

Stratejik Noktalarda Ambulans ve Sağlık Personeli

Özellikle trafik kazalarının sık yaşandığı Gaziantep Nurdağı D400 kara yolunda bir ambulans ve üç sağlık personeli görevlendirildi. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu batı ve kuzey gişelerinde ise iki ambulans, altı sağlık personeli ve iki UMKE aracı ile altı personel bayram boyunca hizmet verecek.

Rumkale’de Kalıcı İstasyon

Yavuzeli ilçesinde bulunan tarihi Rumkale’de kalıcı olarak hizmet verecek olan 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu, bayramın ikinci günü itibarıyla faaliyete geçecek. Bu istasyon, bölgedeki acil sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlayacak.

Genel Sağlık Hizmetleri

Gaziantep genelinde ise 62 istasyon ve 186 personel ile acil sağlık hizmeti sunulacak. Bu hazırlıklar, bayram süresince sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve etkin bir şekilde yürütülmesini hedefliyor.