Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yusuf Kavaklı kimdir? Ünlü ilahiyatçının hastalığı ve vefat nedeni

Eski İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, uzun süredir mücadele ettiği kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

Eski İstanbul İl Müftü

Eski İstanbul İl Müftü Yardımcısı Yusuf Kavaklı, uzun süredir mücadele ettiği kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Vefat haberi, sunucu Nur Viral tarafından gözyaşları içinde duyuruldu. Peki, Yusuf Kavaklı kimdir ve hastalığı neydi?

Yusuf Kavaklı Kimdir?

1946 yılında Sivas’ta doğan Yusuf Kavaklı, eğitim hayatına doğduğu köyde başladı ve 1970 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1974 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olarak üniversite eğitimini tamamladı.

Yusuf Kavaklı’nın Mesleği ve Kariyeri

Yusuf Kavaklı, meslek hayatına 1966 yılında Bayrampaşa Kartaltepe Çift Şerefeli Camii’nde imam-hatip olarak başladı. 1975 yılında Bayrampaşa Endüstri Meslek Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yaptı. 1977 yılında Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’ne tayin edilerek burada öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptı.

yusuf kavaklı

1981 yılında İstanbul Bakırköy Müftülüğüne murakıp olarak atandı. 1982’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Belçika’ya gönderilerek 1986 yılına kadar Belçika’da Din Dersi Öğretmenliği yaptı. Türkiye’ye döndüğünde Silivri Merkez Vaizi olarak çalıştıktan sonra, 14 yıl boyunca Küçükçekmece müftülüğünde görev yaptı. 2004 yılında İstanbul İl Müftü Yardımcılığı görevine getirildi ve 2011 yılında emekli oldu.

Emekli olduktan sonra televizyon programlarında vatandaşların dini sorularını yanıtlayan Yusuf Kavaklı, bu alanda da büyük ilgi gördü.

Yusuf Kavaklı’nın Hastalığı ve Vefatı

Son yıllarda ağır ilaçlar nedeniyle saçlarının döküldüğünü açıklayan Yusuf Kavaklı, kanser tedavisi görüyordu. Uzun süredir tedavi gören Kavaklı, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.