Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayramda trafik denetimlerinde 66 bin 92 personel görev yapacak

Bayramda trafik denetimlerinde 66 bin 92 personel görev yapacak. Jandarma teşkilatlarından toplam 66 bin 92 personelin görev alacağını belirtti.

Bayramda trafik denetimlerinde 66

Bayramda trafik denetimlerinde 66 bin 92 personel görev yapacak/ İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı süresince trafik güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 9 günlük tatil boyunca emniyet ve jandarma teşkilatlarından toplam 66 bin 92 personelin görev alacağını belirtti.

Bayramda trafik denetimleri

Bayram tatili süresince yolların güvenliği için alınan önlemler arasında, 1063 radar, 290 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi ve 318 Elektronik Denetleme Sistemi’nin kullanılacağını ifade eden Bakan Yerlikaya, bu önlemlerle trafik akışının ve yol güvenliğinin en üst seviyede tutulacağını vurguladı.

Trafik Kurallarına Uymanın Önemi

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “9 günlük Kurban Bayramı tatili başlıyor. Yola çıkacak sevgili vatandaşlarım, lütfen çocuklarınızı üzmeyin. Annelerinizi, babalarınızı, eşinizi, sevdiklerinizi üzmeyin. Trafik kurallarına harfiyen uyalım. Aşırı hızdan kaçınalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Araç kullanırken cep telefonlarıyla aramıza mesafe koyalım. Tüm bu uyarılara uyalım ki ‘Yolun Sonu Bayram Olsun.’ Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Vatandaşlara Uyarılar

Trafik kazalarının önlenmesi için vatandaşların trafik kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını belirten Yerlikaya, aşırı hızdan kaçınılması, emniyet kemeri takılması ve araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca, tatil boyunca trafik güvenliği için yapılacak denetimlerde tüm kurallara uyulmasının, kazaların önüne geçmede kritik bir rol oynayacağını vurguladı.

Denetimlerin Amacı

Trafik denetimlerinin amacı, bayram süresince yolların daha güvenli hale getirilmesi ve trafik kazalarının önlenmesidir. Özellikle uzun yola çıkacak olan sürücülerin dikkatli olması, trafik kurallarına uyması ve gerekli önlemleri alması, kazaların önlenmesinde büyük önem taşımaktadır.