Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Yerlikaya: Son 1 yılda 585 suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya: Son 1 yılda 585 suç örgütü çökertildi. 106 milyar lira değerinde mal varlığına el konulduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya: Son 1

Bakan Yerlikaya: Son 1 yılda 585 suç örgütü çökertildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği değerlendirme toplantısında, son 1 yılda 585 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 106 milyar lira değerinde mal varlığına el konulduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya: Son 1 yılda 585 suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya, konuşmasında terörle mücadelede elde edilen başarıları ve gelecekteki hedefleri paylaştı. PKK, FETÖ ve sol terör örgütleriyle durmaksızın mücadele ettiklerini vurgulayan Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti hükümetlerinde ilk İçişleri Bakanımızdan bugüne kadar ve benden sonra da gelecek olan tüm arkadaşlarımızla beraber olmazsa olmazımız ilk vazifemiz İçişleri Bakanlığı olarak bölücü terör örgütü PKK, hain FETÖ, sol terör örgütleri yani terörün her biriyle durmadan, duraksamadan mücadeledir” dedi.

Operasyonlar ve Sonuçları

Yerlikaya, geçen yıl terörle mücadelede gerçekleştirilen operasyonlar hakkında detaylı bilgiler verdi. 2023 yılı boyunca yapılan operasyonlarda tüm zamanların en düşük terörist katılımı olan 56 kişinin örgüte katıldığını belirtti. Ayrıca, şiddet içerikli terör eylemi sayısının 95’e düştüğünü, kırsalda 27 bin 335 ve şehirlerde ise 4 bin 659 operasyon düzenlendiğini söyledi. Bu operasyonlar sonucunda bin 22 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Organize Suçlarla Mücadele

Son 1 yılda 585 organize suç örgütünün çökertildiğini belirten Yerlikaya, 106 milyar lira değerinde mal varlığına el konulduğunu açıkladı. Yerlikaya, gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine karşı göz açtırmadıklarını ve son 1 yılda toplam 128 ton uyuşturucu madde ele geçirildiğini vurguladı.

Göç ve Geri Dönüşler

Yerlikaya, Suriyeli sığınmacıların gönüllü dönüşlerine de değindi. Son 1 yılda 103 bin 45 Suriyelinin gönüllü olarak ülkesine döndüğünü belirtti. 2016-2024 yılları arasında toplam 658 bin 463 kişinin gönüllü geri dönüş yaptığı bilgisini paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye’nin güvenliği ve huzuru için mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini ve her türlü suç ve terör örgütüne karşı operasyonların aralıksız süreceğini belirtti.