Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin mayıs ayı ihracat rakamları

Türkiye’nin mayıs ayı ihracat rakamları. En çok ihracat yapılan ülkeler arasında Rusya, Irak ve Almanya yer aldı.

Türkiye'nin mayıs ayı ihracat

Türkiye’nin mayıs ayı ihracat rakamları. Türkiye, mayıs ayında yaş meyve sebze ihracatından 284 milyon dolar gelir elde etti. Bu dönemde en çok ihracat yapılan ülkeler arasında Rusya, Irak ve Almanya yer aldı.

Türkiye’nin mayıs ayı ihracat rakamları

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde yaş meyve sebze ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 arttığını belirtti. Toplamda 354 bin 282 ton ürünün uluslararası pazarlara sunulduğunu ifade etti. Akdeniz bölgesinin ihracatında ise yüzde 43’lük bir paya sahip olduklarını vurguladı.

İhracat Performansı

Gürüz, Türkiye’nin dış satımda önemli artışlar kaydettiğini belirterek, Irak ve Almanya pazarlarında yüzde 339 ve yüzde 126 oranında artış sağlandığını açıkladı. Diğer önemli pazarlar arasında Libya, Çekya ve Gürcistan’ın olduğunu dile getirdi.

Ürün Bazında İhracat

Ürün bazında en yüksek ihracatın şeftali, kiraz-vişne ve domates gibi ürünlerde gerçekleştiğini aktaran Gürüz, şeftalinin 81,2 milyon dolarlık ihracat geliriyle birinci sırada olduğunu belirtti. Kiraz-vişne 34,6 milyon dolarla ikinci sırada yer alırken, domates ise 28,6 milyon dolarlık ihracat geliriyle üçüncü sırayı aldı.