Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ünlü oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Murat Soydan, 83 yaşında hayata veda etti.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden biri

Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden biri olan Murat Soydan, 83 yaşında hayata veda etti. Üzücü haberi, usta oyuncunun kızı Mehveş Soydan duyurdu: “Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun.”

Eşi Uğurgül Soydan’dan Duygusal Açıklama

Murat Soydan’ın eşi Uğurgül Soydan, acısını şu sözlerle ifade etti: “Çok değerli 43 yıllık eşim, Türk sinemasının kıymetli sanatçısı Murat Soydan’ı kaybettik. Ailemizin ve sevenlerinin başı sağ olsun.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Taziye Mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Murat Soydan’ın vefatıyla ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi: “Sinemamızın değerli ismi Murat Soydan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Türk sinemasına yaptığı katkılar ve canlandırdığı karakterlerle hafızalarımızda daima yaşayacak Soydan’a Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.”

Film-San Vakfı ve Oyuncular Sendikası’ndan Başsağlığı Mesajları

Film-San Vakfı’ndan yapılan açıklamada, “Film-San Vakfı’nın kurucularından Türk sinemasının usta sanatçısı Murat Soydan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi. Oyuncular Sendikası ise, “Değerli meslektaşımız Murat Soydan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun” şeklinde bir açıklama yaptı.

Ünlü oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın Yıldızlarından Hülya Koçyiğit ve Diğer Ünlülerden Taziye Mesajları

Hülya Koçyiğit

Hülya Koçyiğit, Murat Soydan’ın vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi: “Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı. Sevgili arkadaşım Murat Soydan’ın vefat haberini üzülerek öğrendim. Paylaştığımız tüm o güzel anılar ve sinemamıza bıraktıkları için ona sonsuz teşekkürler. Başımız sağ olsun.”

Filiz Akın

Filiz Akın, “Yeşilçam dönem arkadaşlarımızdan Murat Soydan’ın vefatını öğrenmenin hüznü içindeyim. Sevenlerine sabır diliyorum. Murat’ımız artık yok, çok üzgünüz” dedi.

Hamdi Alkan

Hamdi Alkan, “Canım Murat ağabey mekanın cennet olsun. Huzur içinde uyu…” ifadeleriyle acısını paylaştı.

Diğer Ünlü İsimler

Birçok ünlü isim, sosyal medya üzerinden Murat Soydan için başsağlığı mesajları paylaştı. Melek Baykal, “Bir yıldız daha kaydı. Başımız sağ olsun,” derken; Yalçın Dümer, “Murat ağabeyim hep babamı oynadı. Nurlar içinde yatsın,” ifadelerini kullandı.

Murat Soydan Kimdir?

Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940’ta Üsküdar’da doğdu. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken, İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünden mezun oldu. 1966’da Perde Dergisi’nin açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinema kariyerine başladı.

Sinema Kariyeri ve Ödüller

Murat Soydan, kamera karşısına ilk kez 1966’da “Kolsuz Kahraman” filmiyle geçti ve kariyeri boyunca 200’e yakın filmde rol aldı. Birçok dizi filmde de oynayan sanatçı, Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı da yaptı. 1972 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “Zulüm” filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Önemli İşbirlikleri ve Anılar

Murat Soydan, kariyeri boyunca birçok filmde Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi isimlerle başrolü paylaştı. 2016 yılında, hayatını ve filmlerini konu alan bir kitap çıkardı.