Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sibergöz Operasyonu: 107 Gözaltı

Sibergöz Operasyonu: 107 Gözaltı Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonun detaylarını paylaştı.

Sibergöz Operasyonu: 107 Gözaltı

Sibergöz Operasyonu: 107 Gözaltı. İstanbul ve Kocaeli merkezli olarak 14 ilde düzenlenen geniş çaplı “Sibergöz-44” operasyonunda, 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar TL para hareketliliği tespit edilen 107 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu operasyonun detaylarını paylaştı.

Sibergöz Operasyonu: 107 Gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinesinde yürütülen operasyonlarda, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile il emniyet müdürlükleri siber suçlarla mücadele şube müdürlükleri iş birliği yaptı. Operasyonlar, İstanbul ve Kocaeli merkezli olarak Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir’de gerçekleştirildi. 107 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edildi.

Bakan Yerlikaya’nın Açıklamaları

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapan şahısların peşinde olduklarını vurguladı. “Siber devriyelerimiz 7/24 görevinin başında. Siber suçlar ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, operasyonlarda 4 ruhsatsız tabanca, büyük miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirtti.

İstanbul’daki Operasyonlar

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar sonucunda, “bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık ve suç işlemek amacıyla örgüt kurma” suçlarına yönelik operasyonlar düzenlendi. Şüpheliler, sosyal medya platformlarından “Forex Yatırım, Yüksek Kazanç” adı altında paylaşımlar yaparak, iletişime geçtikleri vatandaşlara “Radiant Capital, FED, IND Yatırım, Winner Financal” isimli mobil uygulamaları telefonlarına indirterek yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç sağladı. 45 farklı paravan şirket kurarak hesaplarında 3 milyar lira para hareketliliği olduğu tespit edilen 96 kişi yakalandı.

Kocaeli’deki Operasyonlar

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonlarda, “nitelikli dolandırıcılık ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerinin aklanması” suçlarına yönelik çalışmalar yapıldı. Ağrı, İstanbul, Balıkesir ve Eskişehir’de düzenlenen operasyonlarda, bir e-ticaret sitesi üzerinden “forklift, çekme karavan vb.” ilanlar vererek vatandaşlardan “ürün bedeli, kapora bedeli” adı altında para talep eden 11 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun Sonuçları

Sibergöz-44 operasyonu, siber suçlarla mücadelede büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Şüphelilerin yakalanması ve ele geçirilen materyaller, bu tür suçlarla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünün bir göstergesi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen tüm polis ekiplerine teşekkür ederek, siber suçlarla mücadelede kararlılık mesajı verdi.