Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gizemli uzay aracı

Gizemli uzay aracı. 600 kilometre ötede dünyanın yörüngesine bilinmeyen bir cisim bıraktı. Detaylar haberimizde…

Gizemli uzay aracı. 600
Gizemli uzay aracı. Çin’in uzay faaliyetleri, dünya genelinde dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak, Çin’e ait gizemli bir uzay aracı, Dünya’dan 600 kilometre uzakta, yörüngeye tanımlanamayan bir cisim bıraktı. Bu durum, Amerikan uzay ekipleri tarafından keşfedildi ve cismin ne olduğu konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Çin’in Gizli Uzay Görevleri Artıyor

Çin, uzaydaki faaliyetleriyle gelecekteki olası uzay savaşları için hazırlık yapıyor gibi görünüyor. Altı ay önce, alçak Dünya yörüngesinde dönen ve yeniden kullanılabilir özellikteki gizemli uzay aracı Shenlong’u uzaya göndermişti. Şimdi, bu uzay aracı Dünya’dan 600 kilometre uzakta şüpheli bir nesneyi serbest bıraktı.

Bilinmeyen Nesne ve Tespit Süreci

Bu bilinmeyen cisim, 25 Mayıs’ta ABD Uzay Kuvvetleri’nin farkındalık ekipleri tarafından tespit edildi ve Nesne 59884 olarak adlandırıldı. O zamandan beri yaklaşık 600 kilometre yükseklikte bir uzay aracı gibi Dünya’nın etrafında dönüyor. Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi’nden gökbilimci Jonathan McDowell, nesnenin uzay aracından ayrıldıktan sonra herhangi bir şaşırtıcı hareket yapmadığını belirtti ve bunun işlevsiz bir donanım parçası olabileceğini söyledi.

Shenlong ve Özellikleri

Kanadalı gökbilimci Scott Tilley, nesnenin ve uzay aracının piyasaya sürülmesinden bu yana herhangi bir yeni sinyal yaymadığını bildirdi. Çin, Shenlong uzay aracının boyutu ve yetenekleri hakkında çok az bilgi verdi. ABD askeri uzay uçağı X-37B’ye eşdeğer görülen Shenlong, 2020 yılında sadece iki gün süren ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ağustos 2022’de başlayan ikinci görevi ise 9 ay sürdü.

Üçüncü Uçuş ve Yörüngedeki Nesneler

Shenlong’un üçüncü uçuşu, 14 Aralık 2023’te Gobi Çölü’ndeki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nden başladı. Uzay gözlemcileri, bu uçuş sırasında Shenlong’un Dünya’nın yörüngesine en az beş nesne bıraktığını bildirdi. Bu nesnelerden ikisi, uçak gibi radyo sinyalleri yaydıkları için uydu olarak kabul edildi. Ocak ayının sonlarında uzay aracı yörüngesini 300 kilometreden 600 kilometreye çıkardı ve şu anda bu yükseklikte bulunuyor.