Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Narkoçelik-22” Operasyonları ile çok sayıda kişi yakalandı

“Narkoçelik-22” Operasyonları ile çok sayıda kişi yakalandı. Madde ele geçirilirken, çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

"Narkoçelik-22" Operasyonları ile çok

“Narkoçelik-22” Operasyonları ile çok sayıda kişi yakalandı. İçişleri Bakanlığı’nın kararlı ve etkin mücadelesiyle yürütülen “Narkoçelik-22” operasyonları kapsamında, 20 ilde gerçekleştirilen dev operasyonda büyük miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, çok sayıda zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

“Narkoçelik-22” Operasyonları ile çok sayıda kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu ticareti yapanlara karşı mücadelesini hız kesmeden sürdürüyor. 20 ilde düzenlenen “Narkoçelik-22” operasyonlarında:

  • 663 kilogram uyuşturucu madde
  • 3 milyon 400 bin kök kenevir ve kök skunk
  • 436 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltılar ve Hukuki İşlemler

Operasyonlarda toplamda 157 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, bunlardan 56’sı tutuklandı. 43 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya’nın Açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden operasyonlara ilişkin detaylı bilgi vererek, şunları söyledi:

“Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyet Başsavcılıklarımız ile operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı ve gümrük muhafaza ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.”

20 İlde Dev Operasyon

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van, Ağrı, Hatay, Aydın, Ankara, Hakkâri, Giresun, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Aksaray, İstanbul, Çanakkale, Kayseri, Ordu, Bingöl, Edirne ve Osmaniye illerinde 282 ekip ve 846 jandarma personeli görev aldı.

Yakalanan Uyuşturucu Maddeler

Operasyonlarda, 663 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin kök kenevir ve skunk ile 436 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, yakalanan 157 şüpheliden 56’sının tutuklandığını, 43 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

Emniyet Güçlerine Tebrik

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonlarda görev alan tüm emniyet güçlerini tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Türkiye’nin dört bir yanında yapılan bu tür kapsamlı operasyonlar, uyuşturucu ticaretine büyük darbe vuruyor ve gençlerin geleceğini koruma adına önemli adımlar atılıyor. Bu kararlı mücadele ile ülkemiz, zehir tacirlerine ve sokak satıcılarına karşı büyük bir zafer kazanmayı hedefliyor.