Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahmad Saleh, Samsun’da sinemaseverlerle buluştu

Ahmad Saleh, Samsun’da sinemaseverlerle buluştu. Filistin halkının mücadelesine dair ışık tutan 4 yapım seyirciyle buluştu.

Ahmad Saleh, Samsun'da sinemaseverlerle

Ahmad Saleh, Samsun’da sinemaseverlerle buluştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı olan Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında, “Filistin Direniş Sineması” etkinliği sinemaseverlerle buluştu. Bu etkinlikte, 8 aydır İsrail’in saldırıları altındaki Filistin halkının mücadelesine dair ışık tutan 4 yapım seyirciyle buluştu.

Gösterilen Yapımlar

Etkinlik, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını konu alan ve Filistin halkının çaresizliğini gözler önüne seren 25 dakikalık “Witness” belgeseliyle başladı. Ardından, Filistinli yönetmen Ahmad Saleh’in stop-motion tekniğini kullandığı animasyon yapımları izleyicilere sunuldu.

Ahmad Saleh’in Filmleri

Saleh’in animasyonları arasında, ailenin hikayesini anlattığı 4 dakikalık “Hause” (Ev), savaş bölgesinde hayatta kalmaya çalışan iki çocuğunun hikayesini anlattığı 11 dakikalık “AYNY-The Seconds Eye” (AYNY-İkinci Gözüm) ve Filistinli bir annenin gerçek hikayesinden esinlenen 16 dakikalık “Night” (Gece) bulunuyor.

Yönetmenin İfade Etikleri

Saleh, filmlerinin ardındaki anlamları paylaşırken, “Ev” filminde ailesinin hikayesini, “İkinci Gözüm” filminde mülteci kamplarında yaşayan çocukların hayatlarını, ve “Gece” filminde ise bir annenin hikayesini beyaz perdeye yansıttığını belirtti.

İlgi ve Destek

Ücretsiz etkinliğe, sinemaseverlerin yanı sıra Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz ve ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru da katılarak destek verdi. Bu anlamlı etkinlik, Filistin sinemasının ve kültürünün Türkiye’deki seyircilerle buluşmasına vesile oldu.