Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin ikinci astronotu Atasever’in ilk uçuşu

Türkiye’nin ikinci astronotu Atasever’in ilk uçuşu. Güvenli bir şekilde iniş yaparak seferini başarıyla tamamladı.

Türkiye'nin ikinci astronotu Atasever'in

Türkiye’nin ikinci astronotu Atasever’in ilk uçuşu. Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever’in de yer aldığı “VSS Unity” yörünge altı aracı, Dünya’ya güvenli bir şekilde iniş yaparak seferini başarıyla tamamladı.

Hedefe Doğru Yolculuk

Atasever’in de içinde bulunduğu “Galactic 07” ekibi, ailelerinden vedalaşmanın ardından “VSS Unity” yörünge altı aracına doğru yola çıktı. Alkışlar eşliğinde gerçekleşen bu hareket, heyecan dolu bir başlangıca işaret etti.

Güvenli İniş

ABD yerel saatiyle 09.40’ta (TSİ 18.40), “VSS Unity” yörünge altı aracı, New Mexico’daki Spaceport tesisine güvenli bir şekilde iniş yaptı. Taşıyıcı uçak aracılığıyla gerçekleştirilen yolculuk, 1 saat 10 dakika sürdü ve başarıyla sonuçlandı.

Yükseklik ve İrtifa

Taşıyıcı uçak aracıyla yaklaşık 45 bin fitlik yüksekliğe çıkan “VSS Unity”, hibrit yakıtlı roket motorunu ateşleyerek yaklaşık 90 kilometre irtifaya ulaştı. Bu başarı, astronotlar için önemli bir kilometre taşı oldu.

Son Sözler

Atasever’in de içinde bulunduğu “Galactic 07” ekibi, New Mexico eyaletindeki Spaceport tesisine indiğinde, araştırma uçuşunu başarıyla tamamladı. Bu başarı, Türkiye’nin uzay alanındaki katılımını ve Atasever’in astronot olarak gösterdiği performansı bir kez daha gözler önüne serdi.

Atasever’in araştırmacı astronot olarak yer aldığı ekip, başta ABD olmak üzere farklı ülkelerden gelen diğer astronotlarla birlikte, uzay araştırmalarına ve keşiflerine önemli katkılarda bulundu.