Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Uraloğlu uçak biletlerinde tavan fiyatı açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bileti tavan fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, uçak bileti tavan fiyatlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İç hat direkt uçuşlarında geçerli olacak yeni tavan fiyat uygulamasını duyurdu.

Yeni Tavan Fiyat Uygulaması

Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada 1 Mayıs-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında iç hat direkt uçuşlarda tavan fiyatların belirlendiğini belirtti. Buna göre, bir uçuştaki biletlerin yüzde 80’i için tavan fiyat 2 bin lira olacak. Kalan yüzde 20’lik kısım için ise tavan fiyat 3 bin 250 lira olarak uygulanacak. 1 Ağustos 2024 tarihinden itibaren ise bu oranlar yeniden düzenlenecek ve yüzde 80’lik kısım için 2 bin 500 lira, yüzde 20’lik kısım için ise 4 bin lira tavan fiyat belirlenecek.

Uçuş İptalleri ve Yolcu Hakları

Bakan Uraloğlu, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren’in uçak seferlerinin iptalleri ve bilet fiyatlarına ilişkin yazılı soru önergesini de yanıtladı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen hakların yolculara sunulmaması durumunda, işlemlerin mevzuata uygun şekilde yapılması sağlanarak teknik veya operasyonel nedenli iptallerde işletmelerin yolculara tazminat ödemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mevzuat ihlalleri nedeniyle Türk Sivil Havacılık Kanunu ile belirlenen üst sınırdan idari para cezaları uygulandığını belirtti.

Başvurular ve İdari İşlemler

2024 yılının Mart ayı sonu itibarıyla Türkiye genelinde uçuş iptalleriyle ilgili 1413 başvuru yapıldığını aktaran Bakan Uraloğlu, bilet ücretlerinde tavan fiyat uygulamasının Bakanlık koordinasyonunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Hava Yolu İşletmelerinin Faaliyetleri

Uraloğlu, hava yolu işletmelerinin serbest piyasa koşullarında faaliyet gösteren ticari kuruluşlar olduğuna dikkat çekti. Uçuşların başlatılması, ilave hat konulması, uçuş saatlerinin değiştirilmesi gibi hususların hava yolu işletmelerinin kendi takdirinde olduğunu belirtti. Hava yolu şirketlerinin filo yapıları, filo müsaitliği, slot saatleri ve filolarındaki hava araçlarının bağlantıları çerçevesinde uçuş saatlerini kendilerinin belirlediğini ve talepte bulunduğunu ifade etti.