Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da minik öğrencilerden geri dönüşüm defilesi 

Kütahya’da Çevre Günü kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı, minik öğrencilerin geri dönüş defilesiyle sona erdi. İl protokolü geri dönüşümün önemine dikkat çekti. 

Kütahya’da Çevre Günü kutlamaları

Kütahya’da Çevre Günü kutlamaları kortej yürüyüşüyle başladı, minik öğrencilerin geri dönüş defilesiyle sona erdi. İl protokolü geri dönüşümün önemine dikkat çekti. 

5 Haziran Dünya Çevre dolayısıyla Kütahya’da bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. 

Kutlamalar Cumhuriyet Caddesi’nde il protokolü, öğretmen, öğrenci ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. 

Zafer Meydanı’nda devam eden kutlamalarda konuşan Vali Vekili Aydın Börü, dünyada yaşayan herkesin daha yaşanılabilir bir çevre için üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Çevre Günü’nün 52 yıldır kutlandığını hatırlatan Börü, şunları kaydetti:

“Bugün bir farkındalık günü. Biz insanoğlu olarak bu gezegende tek canlı değiliz. Bu dünyada misafiriz, aldığımız emaneti gelecek nesillere teslim edeceğiz. Hepimizin çevre konusunda bilinçli olması gerekiyor.”

“BELEDİYE OLARAK İMKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Belediye Başkan Vekili Haşim Ertekin de Kütahya Belediyesi’nin sıfır atık ve geri dönüşüm ile ilgili çalışmalarını anlattı.

Ertekin, “Mevcut ve gelecek nesillerin refahını sağlamak için hepimiz, hem çevremiz hem de doğal kaynaklarımızı korumak ve sürdürülebilir şekilde yönetmek zorundayız. Ülke olarak gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla Kütahya Belediyesi bu anlamda tüm imkanlarını seferber etmiştir.” dedi.

“KAMU ÇALIŞANI VE ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERİLDİ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü İbrahim Çatladan ise, sıfır atık projesi kapsamında 3 bin 500 kamu çalışanına ve yaklaşık 25 bin anaokulu ve ortaöğretim öğrencilerine sıfır atık eğitimi verildiğini söyledi.

Proje kapsamında atıkların ekonomiye kazandırıldığını da kaydeden Çatladan, “Sıfır Atık Projesinin başladığı tarihten günümüze yaklaşık 40 bin ton atık kaynağında ayrıştırılarak lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmiş ve ekonomiye kazandırılmıştır. Bu sayede yaklaşık 180 bin adet ağaç kurtarılmış, 300 bin metreküp su tasarrufu edilmiş ve 4 bin ton sera gazı salınımı önlenmiştir.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERİN DEFİLESİ TAM NOT ALDI 

Konuşmaların ardından Kızılay Gülsüm Güral Anaokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kıyafetlerden defilesi sundu.

Etkinlikler, kurum, kuruluş ve sektör temsilcilerinin sıfır atık ve geri dönüşüm temalı stantlarının gezilmesi ile sona erdi.

Kütahya’da minik öğrencilerden geri dönüşüm defilesi

Diğer fotoğraflar için tıklayınız….

1 2 3 7