Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakkari Belediye Başkanı’na 19 yıl hapis cezası

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, ‘Silahlı terör örgütünü yönetmek’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, ‘Silahlı terör örgütünü yönetmek’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Akış’ın savunmaları dikkate alınmadı.

Davanın Ayrıntıları

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Sıddık Akış, yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in görevlendirilmesiyle görevinden uzaklaştırılmıştı. Akış’ın yargılandığı davada, 14 sanığın yer aldığı duruşmaya sadece Akış katıldı.

Suçlamalar ve Hapis Cezası

Mehmet Sıddık Akış, Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 2014 yılında açılan ‘Silahlı terör örgütünü yönetmek’, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘Örgüt propagandası yapmak’ suçlarından yargılandı. Mahkeme, Akış’a 19 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Akış’ın Savunması

Duruşmada savunma yapan Mehmet Sıddık Akış, dönemin savcıları, polisleri ve hakimlerinin FETÖ mensubu olduğunu ve hazırlanan dosyanın siyasi nitelikte olduğunu iddia etti. Akış, “Bugün gündeme alınan dosyanın da siyasi olduğunu söylüyorum. Benim başım dik. 53 yaşındayım, bunca yıldır mücadele ediyorum ve mücadele etmeye devam edeceğim. Benim kaçtığıma ilişkin haberlerin yapıldığını duydum, ben asla kaçma girişiminde bulunmadım. Yaptığım her şeyin arkasındayım, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptım. Karşınızda başı dik bir şekilde duruyorum. Ben barış, kardeşlik, adalet, eşitlik, özgürlük dedim. Tüm yaşamımı bunların etrafında ördüm, bundan sonra da öyle yapacağım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Başım dik bir şekilde karşınızdayım. Sizden ne beraat ne tahliye talep etmiyorum.” şeklinde konuştu.

İddianamenin Yeniden Hazırlanması Talebi

Savunmasının sonunda, iddianamenin yeniden hazırlanmasını talep eden Akış, “Neden 4 ay, bir yıl önce yargılanma yapılmadı da şimdi yapılıyor? Bu yargılamanın siyasi olduğunu biliyorum. Ben bugüne kadar tek kuruşuna kadar hiçbir şeye dokunmadan halkımız için görevimi şerefiyle yaptım. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Yeniden iddianamenin hazırlanmasını talep ediyorum. Dönemin FETÖ’cü savcısı tarafından hazırlanan iddianame ile yargılanmak istemiyorum.” ifadelerini kullandı.